Вести

Отворена ангио-сала

У присуству Државног секретара Министарства здравља др Берислава Векића, градоначелник Лесковца и председник градског одбора СНС Лесковац др Горан Цветановић свечано је отворио ангио-салу у служби интерне медицине Опште болнице Лесковац.

“Пацијенти са југа Србије који имају проблема са срцем и крвним судовима моћи ће у Лесковцу да добију једну квалитетну дијагностику и лечење. Код инфаркта миокарда често се догађало да секунди одлучују о животу или смрти, зато је брза интервенција јако важна, а отварањем ангио сале уноси се спокој међу пацијентима“, казао је лесковачки градоначелник Горан Цветановић.

Тежиште збрињавања пацијената са инфарктом из Београда се преноси на друге здравствене центре у Србији, јер по броју броју оболелих наша земља заузима треће место у Европи. Код нас сваких 15 минута од инфаркта премине један пацијент због чега је усвојена Национална стратегија отварања Ангио сала широм Србије до 2020-те године, рекао је Државни секретар Министарства здравља др Берислав Бекић.

Опремање савременим апаратима, увођење нових технологија, а пре свега стручно усавршавање лекара и медецинског особља су приоритети за још бољи и ефикаснији рад сале, истакао је директор Опште болнице и потпредседник ГрО СНС Лесковац др Небојша Димитријевић.

Отварању сале присутвовао је и председник удружења кардиолога Србије и градоначелник Ниша професор Зоран Перишић, који је приметио је да је ово својеврсна децентрализација кардиологије и медицине.