Вести

Пензије сигурне, стари не треба да брину

Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић и председник Социјалдемократске партије Расим Љајић боравили су данас у Лесковцу. Они су са градоначелником Лесковца Гораном Цветановићем најпре посетили Установу за одрасле и старије, где су разговарали са корисницима ове установе.
„Реформа економије у нашој земљи је веома битна јер њеним спровођењем гарантујемо и исплату пензија, и не само то, већ и стварамо услове да их повећамо“ рекао је председник Стефановић.
Он је додао да се Српска напредна странка залаже да стари живе боље, квалитетније и срећније и да млади морају бринути о њима. У Србији преко 200.000 старијих од 65 година нема никаква примања, а 40.000 старих живи потпуно само. Они су приоритет за државу истакао је Расим Љајић. Он је додао да само 21 локална сампуправа у Србији има клубове за стара лица, али да тај број мора знатно да се повећа како би се старима обезбедио адекватан простор за дружење, али и за негу и контролу здравља.
Министар Љајић и председник Народне скупштине обишли су данас и старачко домаћинство Јована и Добре Стојановић у Големој Њиви.
Љајић је истакао да постоји план Владе Републике Србије да формира у најскорије време Скупштински одбор за бригу о старима који ће се позабавити решавањем најважнијих проблема са којима се наши најстарији грађани сусрећу, међу којима су и медицинска нега и помоћ.