Вести

ПОДЕЛА САДНИЦА ВОЋА НА ПИЈАЦАМА; ПОДРШКА ПРЕДСЕДНИКУ ЦВЕТАНОВИЋУ ОД СТРАНЕ ПРИВРЕДНИКА

Данас су активисти ГрО СНС Лесковац на Зеленој пијаци и на пијацама код ЛИДЛ-а и у Грделици традиционално, као и сваке године, делили саднице воћа и промотивни материјал. Укупно је подељено 200 садница шљива и дуња.
На конфернцији за медије обратио се Бобан Илић, који се захвалио донатору Светиславу Пешићу из расадника Силвер из Пресечине и онда рекао:
„Циљ данашње акције ГрО СНС је да још једном скренемо пажњу на пољопривреду као важну привредну грану, на наше марљиве и вредне пољопривредне произвођаче који 24 часа дневно и 365 дана у години напорно раде на својим имањима како би својим радом створили економску сигурност за своје породице али и како би произвели здраву и квалитетну храну, воће, поврће, житарице и других пољопривредне поризводе који се свакодневно налазе на пијачним тезгама, продавницама и трпезама наших суграђана у Лесковцу и целој Србији.
Поред ратарства, сточарства, повртарства, пчеларства и воћарска производња заузима важно место у пољопривредној производњи града Лесковца. Томе у прилог иду и подаци да на територији града Лесковца има засађено преко милион стабала вишања и пола милиона стабала крушака и јабука. То је веома озбиљан воћарски потенцијал и производња која наш град сврстава међу важнијим воћарским дестинацијама у Србији што са своје стране показују и бројни прихватни и прерађивачки капацитети исталирани на простору града Лесковца.
На крају желимо да са овог места, као ГрО СНС Лесковац поручимо да смо увек били уз наше пољопривреднике и да ћемо и даље бити уз њих, тако што ћемо наставити да их подржавамо субвеницијама и другим подстицајним мерама, уређењем атарских путева, електрификацијом поља стварањем и других предуслова не би ли тако нашим пољопривредницима омогућили да још више јачају, шире и модернизују своју пољопривредну производњу уз примени најсавремних агро-техничких и агро-хемиских мера, а да даљим уређењем путне и комуналне инфраструктуре, јачањем капацитета МЗ, пружањем квалитетне здравствене заштите, образовања и других садржаја задржимо људе на селу, пре свега младе људе и тиме сачували традициу, сачувамо наша села која нас хране и која су стуб сигурности и опстајања и Лесковца и целе Србије. Зато, да бисмо наставили даље, да јачамо наша села, да подстичемо наше људе да остану на селу, да подржавамо наше пољопривреднике још више, позивамо све грађане, да 17. децембра изађу на изборе и заокруже број 1 на обе листе. АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Лесковац не сме да стане и АЛЕКСАНДАР ВУЋИЋ – Србија не сме да стане.“
Александар Пејчић, члан ГрО СНС Лесковац, додао је да и велики број привредника подржава листу Александар Вучић – Лесковац не сме да стане, да подржава политику председника Цветановића који креира позитиван пословни амбијент за отварање, али и унапређење и проширење капацитета домаћих и страних инвеститора, и додао да је потврда свему томе сетификат БФЦ са 96,33% који је град Лесковац по 4. пут добио за повољно пословно окружење.