Вести

ПОДЕЉЕН НОВИ БРОЈ СНС ИНФОРМАТОРА

Данас је на више локација у граду промовисан и подељен нови број гласника Српске напредне странке, тачније 100. издање, од стране чланова Уније младих.
Нови број гласила је промовисала Ана Павловић, члан Уније младих:
„Централни наслов овог броја јесте да ће од првог јануара бити веће плате и пензије и то: 8% повећања за здравствене раднике, припаднике Војске и раднике у социјалној сфери, затим 7% повећања за све друге сфере у јавном сектору, 5,5 % повећања пензија и још 20.000 динара једнократно за пензионере, док минималац расте на 35.027 динара.
Упркос пандемији корона вируса, Србија је угостила делегације из 105 држава и 11 међународних организација у оквиру Самита несврстаних који се одржао поново у Београду.
Даље на страницама новог броја можемо читати и о томе да ће Србија имати најјефтинији гас из Русије, да су председник Србије Александар Вучић и председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен присуствовали обележавању почетка радова на модренизацији пруге Ниш-Брестовац, на међународном железничком Коридору 10, ком је присуствовао и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.“
„Интервју броја јесте интервју са Дарком Глишићем, председником Извршног одбора СНС-а, док у одељку СНС Панорама можете се информисати о свим оним значајнијим догађајима који су обележили претходни период у свим градовима Србије, међу којима је и Лесковац. У овом сегменту наилазимо на информације о томе да је изабрано је 80 делегата за Скупштину СНС која ће се одржати сутра у Београду. Наши активисти наставили су да подржавају хуманитарне акције и помажу суграђанима. Чланови Уније младих делили су СНС Информатор, а чланице Форума жена учествовале су на Данима паприке. Направљена је фонтана у центру Грделице и уређене су јавне површине МЗ Мала Копашница, Центар 2, Грделица, Велика Сејаница. Град Лесковац, у сарадњи са Ротари клубом, уручио је свим основним школама дронове за програмирање. Градоначелник Горан Цветановић посетио је ђаке прваке и одржао традиционални састанак са директорима свих школа. Он је са сарадницима обишао ирску компанију „Аптив“ и радове на изградњи дистрибутивног центра компаније „Статовац“. Подржали смо организацију Дана без аутомобила, Интернационални фестивал филмске режије, Фестивал професионалних позоришта Србије, Библионет, Роштиљијаду, Дане паприке,“ – додала је Павловићева.
О свему овоме и многим другим догађајима можете се детаљније информисати у новом броју СНС Информатора.