Вести

ПОДЕЉЕН НОВИ БРОЈ СНС ИНФОРМАТОРА

Данас је на градском тргу промовисан и подељен нови број СНС Информатора од стране Уније младих и активиста Српске напредне странке.
Нови број представила је Маја Рајковић, члан Уније младих:
"На насловници новог броја посебно су издвојени чланци о Војсци Србије, која је званично проглашена најјачом у региону и Ани Брнабић, мандатару за састав нове Владе, те 13. сазиву Скупштине Републике Србије. Ускоро ће бити потписан споразум о слободној трговини са Египтом, одржана је полицијска вежба „Гружа 2022“ а Србију је посетио премијер Шпаније Педро Санчез који је истакао да наша држава има подршку да постане чланица Европске Уније.
СНС Панорама представља све оне значајније догађаје који су обележили претходни период у свим градовима Србије, међу којима је и Лесковац у чијем одељку можемо читати о бројним активностима.
У току је санација Сарајевског моста, изградња моста у Граову, а завршен је пут у Кораћевцу. Реконструисани су Улица Димитрија Туцовића и Булевар Николе Пашића. Нова машина стигла је у ЈКП „Водовод“. Одржане су бројне манифестације попут Лесковачког лета, Смотре младих стрип аутороа, одржани су Дани јагоде, Дани лесковачке мућкалице, Дани вишње... Отворено је одмаралиште „Виле Јана“ у Великој Копашници, одржана је Грделичка регата, те уређен кањон реке Вучјанке. Реконструисани су тротоари у улици Моше Пијаде, а почела је изградња тржног центра у Дубочици. Градоначелник др Горан Цветановић уручио је бицикле ученицима генерација на журци за матуранте коју је град организовао. Седма генерација матураната-вуковаца средњих школа отпутовала је на наградно путовање, а 35-оро деце из хранитељских породица на бесплатно летовање."