Вести

ПОДЕЉЕН НОВИ БРОЈ СНС ИНФОРМАТОРА

Данас је на градском тргу од стране активиста ГрО СНС Лесковац и чланова Уније младих промовисан и подељен нови број СНС Информатора.
Нови број представила је Сашка Јовановић, члан Уније младих, која је казала:
„Насловница новог броја у највећој мери је посвећена ситуацији на Косову и Метохији, са јасном поруком председника Вучића да Србија покушава да сачува мир, животе људи и стабилност региона. У Гласнику можемо читати и о председниковим посетима Паризу и Ослу, али и интервју са гувернерком Народне банке Србије, Јоргованком Табаковић, о стабилности курса. Такође, читаоци се могу известити о два нова повећања пензија, најпре у децембру за 9 %, а потом и од Нове године, за додатних 12,1%.
СНС Панорама представља све значајније догађаје који су обележили претходни период у свим градовима Србије. Како је октобар био испуњен бројним и разноликим активностима у нашем граду, о њима можемо читати у одељку посвећеном Лесковцу.
Наш град био је домаћин велике прославе 14. рођендана Српске напредне странке, када је Лесковац посетио председник Републике Србије Александар Вучић. Пре саме прославе, председник је заједно са градоначелником Цветановићем обишао радове на новом градском стадиону. У фокусу је и прослава обележавања Дана ослобођења Лесковца у Другом светком рату, када су на Свечаној седници уручене Октобарске награде заслужним појединцима и организацијама. За Дан града су традиционално представљени неки нови пројекти у граду, па је градоначелник Цветановић са сарадницима обишао два новоизграђена дечја игралишта, тениске терене и игралиште за псе. Лесковцу је од стране НАЛЕД-а уручен сертификат о позитивном пословном окружењу (БФЦ сертификат), са највећим процентом испуњености услова, а на свечаности у француској амбасади, Лесковац је проглашен за Екоопштину, и то у категорији одрживог управљања водама. Октобар су обележиле и манифестације Европска ноћ истраживача, Изложба лесковачког ајвара, зимнице, меда, вина и воћне ракије, а бројним активностима је обележена и Дечја недеља.“
О свему овоме и многим другим догађајима можете се детаљније информисати у новом броју СНС Информатора.