Вести

ПОМОЋ И ПОДРШКА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ И ХРАНИТЕЉСКЕ ПОРОДИЦЕ

Поводом Светског дана социјалне правде, чланови Савета за друштвене делатности Градског одбора Српске напредне странке Лесковац су породици Николић у Доњем Синковцу уручили пакете са школским прибором, средствима за хигијену и основним животним намирницама.

Брачни пар Николић има троје деце, девојчицу и дечака од 7 и 5 година и бебу стару три месеца. Живе само од социјалне помоћи, а како кажу, највећи проблем су им дуговања за комуналије, која не успевају да измире.

„Због здравствених проблема нисам у могућности да зарађујем и да својој породици обезбедим нормалне услове за живот, па сам принуђен да тражим помоћ преко надлежних органа. Нама је свака помоћ добродошла. Захваљујем се Српској напредној странци на овој донацији која нам пуно значи, као и свим људима који су помогли да моја породица мало боље живи - каже Владица Николић.

„Дан социјалне правде посвећен је борби против сиромаштва, једнакости полова и стварању једнаких шанси за све. Градски одбор СНС Лесковац одлучио је да посети породицу Николић која је материјално угрожена. Овим гестом желимо да апелујемо на остале политичке организације  и привредне субјекте да реализују сличне активности - рекла је Ана Јовић из Савета за друштвене делатности СНС.

Она је додала да Српска напредна странка као социјално одговорна политичка организација подржава напоре државе и локалне самоуправе који теже сузбијању сиромаштва.

„Посебно смо поносни на локалну самоуправу и градоначелника Горана Цветановића који је увео ту новину да се свакој породици која је корисник новчане социјалне помоћи из градског буџета обезбеди по 5 хиљада динара за набавку уџбеника. Још једна мера која говори у прилог томе да град брине о социјално угроженом становништву је усвајање одлуке да се обавезе плаћања грејања ослободе домаћинства корисници новчане социјалне помоћи - додала је Ана Јовић.

Чланови Савета за друштвене делатности Градског одбора Српске напредне странке обишли су породицу Стојановић из Печењевца, у којој су од пре месец дана смештене три малолетне девојчице. Деци су уручени пакети са школским прибором и слаткишима.

Великог су срца људи који се одлуче на такав корак, а такви су управо Силвана и Љуба Стојановић из Печењевца који су у свој дом примили троје деце без родитељског старања и које смо ми данас посетили. Ови малишани заиста не заслужују да се осете мање вредним од остале деце, да се осете одбаченим, а њихови осмеси од непроцењиве су вредности. Двоје од троје малишана ће ових дана бити укључено у образовни систем и ми смо ту да им пожелимо срећан почетак и да им уручимо ове скромне поклоне у виду школског прибора и пакетића - каже Бранка Цакић, члан Савета за друштвене делатности Градског одбора СНС Лесковац.