Вести

Помоћ југу Србије

Министар регионалног развоја и локалне самоуправе и вршилац функције министра привреде Игор Мировић изјавио је  на скупу привредника у Сурдулици, одржаном у понедељак, 24. Фебруара,  да ће привредници са југа Србије имати већу помоћ будуће Владе Србије.

Он  је на састанку са осамдесетак власника малих и средњих предузећа из Пчињског, Нишког и Јабланичког округа рекао да ће држава посебно стимулисати развој малих и средњих предузећа у неразвијним деловима Србије, попут многих општина на југу Србије.

Састанку у Сурдулици су, поред привредника, присуствовали и градоначелници Ниша и Лесковца, Зоран Перишић и Горан Цветановић.

“Стопа незапослености на југу Србије је велика и морамо користити подстицаје како би смањили незапосленост, истако је Мировић и навео да има примера добре праксе и у овим крајевима.

Привердници су од министара тражили смањење пореза, мере против нелојалне конкуренције и проблем преобимног администрирања.

 Мировић је изразио очекивање да ће нова влада бити брзо формирана после избора, тако да неће бити застоја у спровођењу пословног плана владе Србије који подразумева подстицај развоја југа Србије.