Вести

Предизборни митинг листе Александар Вучић – Лесковац не сме да стане одржан у северном делу града

Данас је у Дому културе Тихомир Ракић Вељко у Печењевцу одржан још један предизборни скуп листе Александар Вучић – Лесковац не сме да стане. На митингу се окупио велики број мештана северног дела града којима се обратио председник Градског одбора Српске напредне странке Лесковац др сци. мед. Горан Цветановић и захвалио се свим суграђанима који су се данас окупили.

„Северном делу нашег града и свим селима у њему, посвећени смо управо због вас, зато што заслужујете да имате добре путеве, квалитетно водоснабдевање, уређене школе, амбуланте, објекте месних заједница...
Једна од најзначајнијих саобраћајница реконструисана је улагањем од 115 милиона динара је деоница од Нишке улице у Лесковцу, кроз села, до Печењевца. То је само један од улаза, односно излаза из самог града који смо уредили. Ту су путеви између Лесковца и општина у Јабланичком округу, Лесковца - Власотинца, Лесковца - Лебана, као и наших насељених места, односно пут према Вучју, према Богојевцу, а тренутно се изводе и радови на путу Лесковац – Бојник.
Конкретно овај крај, имао је и улагања како у поједине путеве у селу, тако и путеве између села, попут деоница Кутлеш – Драшковац, Разгојна – Смрдан, а реконструисан је и прелаз преко пруге између Печењевца и Липовице. Дугогодишњи проблем са којим смо се суочавали, лоша водоводна мрежа и болести бубрега изазване због истих, је проблем којим смо у пуном капацитету посвећени. Као што сам рекао још тада и јуче на јавној расправи о буџету свестан комплексности пројекта најавио сам да ће бити потребно десетак година да се реализује. И ево сада, завршили смо примарну, а сада радимо на секундарној водоводној мрежи са циљем да сва места до Доњег Бријања добију здраву пијаћу воду, и поново испуњавамно обећано. Изграђен је северни крак водоводне мреже са 160 милиона динара, односно 1,5 милиона евра, док је са 38,4 милиона изграђен доводни цевовод и резервоар за воду у Печењевцу“ – и најавио је улагање у водоводну мрежу у Липовици, Чекмину и Печењевцу са преко 130 милиона динара, као и наставак уређења путне инфраструктуре.

„За вашу и нашу децу смо уредили школске објекте. Извршена је енергетска санација и уређење тоалета у ОШ Вук Караџић у Печењевцу, уређен објекат школе у Живкову, подсетићу вас и на реконструкцију школе у Чекмину и ограђивање дворишта, као и на изградњу спортског терена у Доњој Локошници. Очекује нас изградња ограде око школе у Брестовцу, реконструкција крова и фасаде на школском објекту у Доњем Бријању“ – говорио је дана и о улагањима у образовање, поменуо је и Разиграоницу у Брестовцу где је у уређење уложено преко 3 милиона динара.

Свој део обраћања посветио је и пољопривредницима и пензионерима и казао:

„Ценимо тај рад који није нимало лак. Протеклог викенда смо у вашем месту уручили субвенције, 4 милиона динара, за 81 пољопривредника, а најавили смо, као што знате и повећање субвенција за наредну годину на 101 милион динара, зато све који су ове године конкурисали и оне који нису, позивам да наредне године конкуришу и искористе ове подстицаје.

Хвала старијим суграђанима и пензионерима из овог краја који су, заједно са свима, издржали реформе и помогли да се земља постави на стабилне темеље. Сви пензионери из овог краја, без обзира на висину примања добили су свој пакет са намирницама, а председник Александар Вучић је најавио да ћесви пензионери добити исплату у износу од 20 хиљада динара.“ Председник Цветановић је најавио и долазак још једног шлепера са пакетима за пензионере за све оне који нису добили свој пакет и поручио да ће свима бити уручен.

Осврнуо се на наводе опозиције да Српска напредна странка не брине о пензионерима и да на листи Александар Вучић – Лесковац не сме да стане нема истих и нагласио да то није тачно и да су на листи чувени сликар Бата из Вучја и Љубиша Митровић који ће говорити у Манојловцу:
„У време претходног руководства, за које господин Саша Станковић, председник ДС-а и госпођа Јелена Спирић, блиска са Ђиласом, кoпају рукама и ногама да га поново преузму како би нас уназадили, поново направили дуг од две милијарде и очерупали стабилан буџет. Нећемо дозволити да се доведе у питање пензиони фонд и они су тада уништили стандард пензионера. Било је само питање времена када ће се систем урушити и када ће престати исплата пензија. А данас и након реформи, након што је године просечна пензија износила 204 евра, у наредној 2024. просек ће бити 390 евра, дупло.“
Подсетио је на инвестиције у лесковачку општу болницу, на изградњу и реконструкцију 147 здравствених установа у Србији за врме актуелног руководства, Казао је да ће у Лесковац стићи два санитетска возила, подсетио да je стигла магнетна резонанца и да је руководство болнице добило сагласност за опремање потпуно нове ангио сале.

Говорио је и о јавном приватном партнерству за унапређење превоза на територији града Лесковца и казао да ће бити многих, такозваних повлашчених категорија за бесплатан превоз.
На крају је позвао све да изађу на изборе:

„Зато, драги моји северни део града, Печењевце, Брестовац, Липовица, Доња Локошница, Доње Бријање и сва остала места наставила да живе и да и даље буду окарактерисана као погодна места за живот, 17. децембра заокружите број 1. Заокружите своју и будућност своје деце. Подржите републичку листу АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ и локалну АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЛЕСКОВАЦ НЕ СМЕ ДА СТАНЕ, јер подршка овим листама значи да прогрес неће стати.“

Данас се обратио и Милан Цекић, професор разредне наставе, кандидат за одборника три села Живково, Брејановце, Чифлук Разгојнски, позвао је да заокруже број 1 на републичким и локалним изборима и рекао:

„Поносан сам на све сто је урађено у нашем граду, поготово у нашем крају. Конкретно у мом селу Живкову је реконструисана школа. Као неко ко долази, управо из ове области, могу да потврдим, да је ово најлепша и најмодернија школа не само у нашем крају, него и много шире. Могу слободно да најавим да ће од следеће године први пут у историји мог села почети са радом предшколска установа за децу од пет и шест година.
У центру села су урађена два спортска терена, на којима је летос одржан велелепни турнир у малом фудбалу. На финалној вечери турнира је било преко 1500 људи из нашег краја, где је моје село постало центар северног дела нашег града, а и околине. Вредно је поменути мобилијаре за децу, летњиковац, велики стамбени контејнер који су добили ловци. Уређена је просторија Месне заједнице. Све ово је урађено захваљујући нашем градонацелнику др Горану Цветановићу.“

Милош Миљковић, још један кандидатза одборника у Скупштини града, здравствени радник и предузетник, данас је такође говорио, захвалио се на бројним инвестицијама, подршци и казао:
„Поносан сам на чињеницу да је град Лесковац претходних 10 година у потпуности изменио свој изглед. Свако од нас је дао допринос томе, свако од нас је уложио атом снаге да земља изгледа боље,јер снага је у људима. Успели смо да изградимо све оно што други нису ни сањали, или су својим незнањем уништили. Оно чиме сам остао одушевљен је нови Стадион Дубочица који је симбол града, изнад кога се вију копља и заставе, стадиона на коме ће у будућности играти наша деца.
Завршени су радови на изградњи доводног цевовода и резервоара у Печењевцу. Тиме ће после много година чекања наша насељена места Печењевце и Брестовац са околином добити здраву пијаћу воду.“

Сања Тачић, васпитачица из Брестовца је говорила подршци породицама са децом, о томе да је све више жена на руководећим позицијама и казала:
„Редовно се измирује обавезе према мајкама, породиљама у виду новчане надокнаде коју уплаћује Град Лесковац, новац за новорођену децу без закашњења, што раније није био случај. Ауто седишта за новорођену децу, новогодишњи пакетићи за децу до 10 година старости са изузетно квалитетним и едукативним садржајем обрадује сваке године на хиљаде малишана, новина да се родитељима рефундира новац за наставне уџбенике за све разреде основне сколе…
Установљен је Фонд за младе таленте, наградне екскузије за носиоце Вукове дипломе са територије града, формирање научног клуба само су неке од вазних ствари које су реализоване за насу децу. Основна школа у Брестовцу је решила вишедеценијски проблем са грејањем...“

Кандидат за народног посланика на листи Александар Вућић – Србија не сме да стане, Стефан Китановић, је данас био један од говорника на скупу:
„2011. године ја сам отишао из Лесковца, отишао сам на студије, потом на бројна усавршавања и искрено ретко сам долазио у Ле, зато што је тада то био град вођен без идеје. Градска каса, стање, није било ни на нули, него далеко испод нуле, чак 2 милијарде дуга, запуштена јавна предузећа, плате касниле и преко 8 месеци, приватници су такође доведени у неповољан положај. Требало је времена да се град опорави и да се стање поправи, да се са некадашњих 3 милијарди буџета дође до буџета од 6,7 милијарди динара колико износи за 2024. годину. И сада вам је јасно због чега би они други по сваку цену на власт.
У граду се никад више није градило и радило. Посебно сам поносан и срећан што имам прилике да овде сарађујем са квалитетним људима, а таквих је у нашој странци пуно, више него у свим осталим заједно. Овде сам јер волим људе који су борци, искрени и сигурни у себе. Сигуран сам да у Лесковцу не постоји политичар који је дао већи допринос побољшању квалитета живота од др Горана Цветановића. Сигуран сам да у Србији не постоји политичар који је дао већи допринос од председника Александра Вучића.
Лесковац данас може, Лесковац сме, и Лесковац данас, више него било ко други, доказује да је могуће изборити се са корупцијом и криминалом, да је могуће уредити јавне финансије, да је могуће поново градити, доводити инвеститоре, покретати фабрике. Зато је оптимизам који је данас у великој мери присутан овде у погледу будућих дана, реалан.“

На скупу је председник Цветановић говорио и о Милошу Цветановићу, потпредседнику ГрО СНС Лесковац из Печењевца, као и Новици Николићу, координатор за овај крај из Грданице, који су му се придружили на бини. Речено је да су сва тројица из истог краја и да је овај крај изнедрио добре, поштене и вредне људе и да имају обавезу да брину о свима.