Вести

ПРЕДСЕДНИК ЦВЕТАНОВИЋ НА МИТИНГУ У БРАТМИЛОВЦУ:СВЕ ШТО РАДИМО, РАДИМО ЗА ДОБРОБИТ СВИХ НАШИХ СУГРАЂАНА!

У насељу Братмиловце данас је одржан предизборни митинг листе „Александар Вучић-Лесковац не сме да стане“.

Председник Градског одбора СНС Лесковац др сци. мед. Горан Цветновић је говорио на митигну када је рекао:

„Пре 11 година смо сви заједно кренули да градимо модеран и јак, финансијски стабилан Лесковац, Лесковац без дугова. Сетите се да смо наследили дуг 2 милијарде динара, а сада сваког дана у последње три године у овом мандрату имамо од 5 до 7 милиона евра. Притом сваког дана исплаћујемо спортистима, родитељима све деце од 1. до 8. разреда, и не дугујемо никоме и немамо ниједан динар кредита. То је финансијска стабилност коју смо обећали и коју су наши грађани заслужили, а од ових који желе да поново дођу наследили смо 2 милијарде динара дуга.
Зато је Лесковац град на који смо сви поносни, у ком ће наша деца наћи своје место под сунцем и добити будућност какву заслужују. Заједно са председником Вучићем сањали смо и веровали у напредну и успешну Србију, у Лесковац који константно иде узлазним путем, путем просперитета и свеопшег развоја! Корак по корак, велики снови постали су наша солидна, нећу да кажем велика дела, а будућност коју смо некада сањали постала је садашњост коју сви заједно поносно живимо.
Свако од 144 насељених места у Лесковцу, а наш град их има највише у целој Србији, јесте важно, насеља Братмиловце, Анчики, Мрштане, Кумарево јесу важни....у овим местима желимо да постигнемо бољи квалитет живота, али оно што уноси живот у једно насеље јесте ЧОВЕК. И драго ми је што чујем да људи не одлазе из ових места већ остају ту да живе, да се овде људи досељавају, да граде породице, да има све више и више деце.“
Говорио је и о плановима у вези са овим крајем.
„Све што радимо, радимо за добробит свих наших суграђана! И поносан сам што могу да кажем да ћемо ускоро решити канализацију.
Очекујемо да ускоро у Братмиловцу и Мрштану, крену радови на реализацији ОРИО пројекта вредног 18 милиона евра. Тачно је да смо у последњих шест месеци померали почетак радова за месец-два, али само због Холанђана, зато што Краљевина Холандија финансира 8 милиона евра. Хвала свима на стрпљењу и гарантујем вам да ће у року од око годину и по дана насељена места Братмиловце, Мрштане, Шишинце, Рударе, Доња Јајина, Доње Синковце, Горње Синковце, Горње Трњане, Власе, Турековац, Чифлук Мира, Горње Стопање, Свирце, Доња Трњане, Богојевце и Навалин добити канализациону мрежу. Хвала на стрпљењу.
Свесни смо колико се често мештани овог краја сусрећу са кваровима на водоводној мрежи, тако да планирамо да у наредној години реконструишемо водоводну мрежу од надвожњака у насељу Анчики до објекта у ком се данас налазимо, а онда припремамо пројекте и документацију и за остатак трасе кроз Братмиловце. Када завршимо са водоводном мрежом очекује нас и постављање тротоара кроз насеље, и на припремљеном пројекту морам да се захвалим господину Зорану Димитријевићу, власнику фирме Керамика Лесковац и члану Савета за развој града, који је дао велики допринос, што је за сваку похвалу.
Планирамо да у наредном периоду реконструишемо и доградимо вртић Бубамара у Братмиловцу, да уредимо школу изградњом нових спортских терена за одбојку и кошарку, као и игралиште за децу. Игралиште за децу ускоро ће добити и мештани села Мрштане. У току месеца очекује нас и постављање теретане на отвореном у близини школе у Братмиловцу, који ће, сигуран сам, посебно обрадовати наше фудбалере из ФК Братство из Братмиловца.
Изградили смо и реконструисали много километара саобраћајница, водоводне мреже, мостова, објекте школа, вртића, амбуланти, уређујемо болницу која ће након реконструкције постати једна од најмодернијих у Србији са најбољом апаратуром, изградили смо стадион, бројне спортске терене и хале – наша привреда напредује брже него икада – све је више инвестиција и нових радних места и све је више прилика за младе“.
Он је истакао да су кандидати за народне посланике Сања Милошевић и Стефан Китановић најмлађи кандидати за посланике испред Лесковца, навео да су студије завршили са изузетним просеком и да је убеђен да ће у републичком парламенту бити међу најбољим говорницима и најактивнијим народним посланицима.

„И када дође Цакић, који је добио 2300 гласова, а ја толико добијем у својој месној заједници, и покаже прстом према Китановићу, који је дупло млађи од њега, уз речи „Ја сам постао посланик, а ти ниси“, тиме показује некорекност, да не знају шта значи политичка флексибилност и да не знају шта је будућност. Управо су гђа Милошевић и г. Китановић наша садашњост и будућност“. Говорећи о разлици у улагањима између бившег и садашњег руководства државом, упоредио је републичка издвајања за пољопривреду из 2010. године, када се за ову област издвајало 31 милијарда динара, у односу на 114 милијарде у 2023. години. Извоз пољопривредних производа је 2012. године био 2,1 милијарде евра, а 2022. године 4,8 милијарде евра, и констатовао да је све 100 до 120 процената више у односу на претходни период. Поменуо је да је у претходних 11 година у Лесковцу отворено 11.000 нових радних места, само у једној години 2046, што је стопу запошљености повећало за 5,6%, дупло више од републичког просека.
„Сада кажу да нам је екологија најбитнија, и добро је што је тако, јер то значи да смо десет проблема који су раније били највећи решили или делимично решили. Укупан буџет за заштиту животне средине 2010. био је 5,11 милијарди, а сада је 92 милијарде динара. Само желим да све вас замолим да упоредите како сте живели 2012. године и како живите сада и то ће вам дати одговор.

Грађани Лесковца, 17. децембара немате тежак избор! Имате за кога и за шта да гласате – за остварене резултате. Због тога вас позивам да изађете на изборе. Лако је, број 1 је увек онај који је најбољи и зато гласајте за број 1. Глас за листу Александар Вучић „Србија не сме да стане“ и Александар Вучић „Лесковац не сме да стане“ значи стабилну будућност за наш град, за наше суграђане, за нашу земљу, сигурност и безбедност за све грађане, много више фабрика, школа и болница, али и веће плате и пензије, и пакетићи да децу до 10 година, и помоћ за пензионере, јер све то заслужујемо! До победе!“ – поручио је председник Цветановић.

Маја Милошевић Милојић, архитекта и председник месног одбора Братмиловце-Мрштане, такође је говорила на митингу када је истакла:

„Др Горан Цветановић је за све ове године, заједно са својим тимом, допринео реализацији многих великих инфраструктурних објеката, допринео новом изгледу града, и то неком другачијем у односу на период пре 2012. године, омогућивши свима нама боље и удобније место за живот и могућност да радимо и стварамо и градимо породицу.
Захваљујући прилици која ми је пружена, вери у снази моје породице и великом поверењу и вери др Горана Цветановића коју ми је пружао свих ових година, успела сам да реализујем много пројеката и покажем шта може струка. Моја породица, супруг и ја смо због струке којом се бавимо дали велики допринос да место у коме живимо изгледа боље. Заједно са својим комшијама, суграђанима, мештанима Братмиловца, Мрштана и Анчикија у разним акцијама које смо спроводили покушали смо да допринесемо да место у коме живимо буде достојно за живот свих нас а нарочито деце. У свему томе смо имали увек и имаћемо и даље, у то сам апсолутно сигурна, велику помоћ и подршку нашег председника градског одбора и градоначелника др Горана Цветановића.“

Присутнима се обратио и др Милош Филиповић и рекао:

„Као лекар ставио бих акценат на значајне кораке у унапређењу квалитета здравства. Повећан је приступ основним медициским услугама, уложено је у модернизацију медицинске опреме као и у образовање и оспособљавае медицинских радника. Желим похвалити досадашњи пројекат реконструкције и модернизације Опште болнице Лесковац јер се тиме стварају услови за учење и напредовање младих лекара који желе да граде своју будућност у овом граду. Као младом човеку ми је посебно драго што је изградњом стадиона Лесковац стављен, како на спортску тако и на културну мапу Србије, и то на сам њен врх. Кроз изградњу стадиона створен је нови простор за бројне спортске манифестације, концерте и разна друга окупљања. На овом стадиону већ су заиграли многи велики европски тимови што је доскора било незамисливо. Надам се и верујем да ће овај стадион постати епицентар спортских дешавања и место где ће се рађати бројни незаборавни тренуци. Посвећеност заједници огледа се и у бризи за најстарије и најмлађе суграђане.“

Млада мајка Александра Јеринић и дипломирани економиста, такођеје говорила на митингу и рекла:

„Поред тога што сам осетила подршку државе током студирања исту сам осетила и када сам постала мајка. Елем, велику захвалност дугујем нашој локалној самоуправи која расписаним конкурсом за подршку младим талентима подржава, усмерава, мотивише и подстиче младе таленте да дају максимум себе у области науке и образовања, спорта, културе и уметности. 2015. године сам као млади таленат из области високошколског образовања добила једнократну помоћ у износу од 30.000 динара. Сада, након 8 година, тај износ је утростручен и износи 100.000 динара за студенте са просечном оценом 10. У Лесковцу се отварају и реновирају школе, вртићи, здравствене установе,фабрике. Захваљујући политици Александра Вучића, живимо у мирнијој, стабилнијој и јачој Србији чија се привреда развија, а економија расте. Такође, наш град из дана у дан постаје боље место за живот.
И зато и поред бројних могућности одласка из земље, моја породица и ја се заветујемо на верност својој отаџбини, својој Србији - као и Косову и Метохији будући да је мој супруг родом са КиМ. Обећавамо да ћемо је чувати и бранити без обзира на потенцијалне непријатеље који се могу наћи наспрам ње! Живела Србија!“

Стефан Китановић, кандидат за посланика у Народној скупштини РС, је рекао:

„Ово су избори када се сви политички конкуренти Снс, али буквално сви, без изузетака, збрајају, пребрајају, наводно уједињују и на све начине покушавају да дођу на власт. И, ако се на власт врате они који су уништавали Лесковац, за час може све да буде уништено. И надам да сте свесни сви тога, да не мислите да је то немогуће. То је могуће, и зато немамо право на разочараност, умор, него на борбу. На борбу за Лесковац, за Србију, за свако дете, за родитеље, за пензионере. На борбу за сваки глас за Снс јер то је глас за бољи Лесковац, за бољу Србију.
Има једна важна разлика међу политичким актерима, између Снс и свих осталих. Постоје они који раде и они који само добацују, да нисмо у праву, да нећемо успети... Рузвелт је рекао – „Понављање, не претвара лаж у истину.“ А они понављају и измишљају, из дана у дан. Седи друштво у кафани, пијуцка и разглаба како нигде ништа не ваља. И размишљао сам...позваћу им пиће на мој рачун. Нека они наставе, не вреди им ништа, све те лажи, колико год да их понављају. Ле зна истину и зна кога зову Истина односно Лажов. И таква особа којој је надимак Лажов предводи опозициону листу. Зна се ко ради, а ко само понавља, ко може, а ко се крије од проблема, ко ради за Лесковац, а ко ради за своје зимовање, летовање, станове...да не набрајам и да не кварим овај митинг сувишним речима о онима који много речи не заслужују, а камоли причу...“