Вести

Председник ГрО СНС Лесковац Цветановић анализирао изборне резултате и поново захвалио суграђанима на подршци

Председник Градског одбора Српске напредне странке Лесковац др сци. мед. Горан Цветановић данас је у просторијама странке одржао конференцију на којима је говорио о резултатима на изборима одржаним 17. децембра текуће године.
„Наши суграђани, као и већина гражана Србије, су на изборима предност дали људима иза којих су изграђени путеви, пруге, болнице, вртићи, школе... Нама који радимо и градимо, стварамо и унапређујемо све сегменте друштва зарад доброг квалитета живота наших суграђана од новорођенчади до најстаријих, зарад радника, пољопривредника, здравствених и просветних радника...
Слика која је синоћ отишла из нашег главног града, дивљање послушника тајкунске опозиције, је за сваку осуду. Ако је неко сумњао, сада је свима јасно да они којима су уста пуна борбе против насиља, једино познају насиље и да им је циљ да насилним путем руше вољу грађана. Као што смо током кампање и говорили, на једној страни се налази наставак просперитета и светла будућност наше земље, а на другој, назадовање, мрак, насилничко понашање...
Зато смо знали и очекивали и говорили да ће резултат бити овакав. Сви су били на једној, а ми сами на другој страни и тада смо говорили да ћемо убедљиво победити све опције“ – нагласио је у свом обраћању и подсетио да је на парламентарним изборима листи Александар Вучић – Србије не сме да стане свој глас дало је 38.054 од 72.209 изашлих бирача односно 52.72%, док је листу за одборнике у Скупштини града Лесковца Александар Вучић – Лесковац не сме да стане подржало 35.017 гласача од 72.645 колико је изашло, што у процентима износи 48,58%, као и да је на нивоу Србије листа за посланике у Народној скупштини освојила 1.778.618 гласова односно 46.71%.
„Наша изборна листа, апсолутни је победник локалних избора у Лесковцу одржаних 17. децембра 2023. године. Још шест изборних листа учествовало је на локалним изборима у Лесковцу и све оне заједно су освојиле мање од наше. И поред оваквих резултата опозиционе изборне листе искористиле су своја права, кроз поступак заштите изборних права, и поднеле су 16 приговора.
Једанаест приговора поднела је коалиција Живети слободно Мариника Тепић-Здравко Понош. Десет њихових приговора је одбијено јер су неосновани а један приговор одбачен. На лесковачком нивоу Јелена Спирић. Подсетићу вас да нису могли да сакупе потписе, а када су то учинили закаснили су за предају бирачких одбора. Четири приговора поднела је коалиција Народни покрет Србије Лесковац, Небојша Цакић и Зоран Стаменковић. Три приговора је одбијено јер су неосновани и један је одбачен. Један приговор поднела је коалиција Србија против насиља (Мариника Тепић и Мирослав Алексић), који је одбачен.
Поред наведеног, опозиција је искористила и своје право и извршила увиду у изборни материјал, увид је јуче трајао 5, сагласно одредбама Закона о избору народних посланика, Закона о локалним изборима и Упутству Републичке изборне комисије“ – казао је и упитао да ли је ико од присутних медија добио неко обавештење о евентуалним грешкама и казао да је сигуран да нису јер није било приговора и грешака.
„Све ово говори да смо апсолутну победу на овим изборима остварили у складу са прописима, да је легална и легитимна, 25.213 имамо више гласова од друге листе са највећим бројем гласова, а на парламентарним изборима у Лесковцу 29.357 гласова.
Захваљујем се свим бирачима са подручја нашег града и насељених места који су гласали за нашу изборну листу. На овај начин исказали су нам поверење за оно што смо радили у претходном мандату и обавезали нас да још боље радимо у наредном периоду и реализујемо све планиране програмске активности. Захваљујем се и свим осталим бирачима који су учествовали на овим изборима и свој глас дали другим изборним листама, на фер и коректном учешћу на овим изборима. Трудићемо се да за све грађане нашег града и свих насељених места реализујемо све програмске активности, пратећи њихове потребе и захтеве кроз одговарајуће одлуке и реализацију тих одлука за ваш бољи живот у нашем граду, јер Србија и Лесковац не смеју да стану са даљим развојем.“
Изнео је и податке о подршци лесковачким политичарима те казао да је свакa од листа свакога од њих, како на парламентарним, тако и локалним изборима, имала мању подршку на скоро свим бирачким местима на којима гласају, додао да нико од њих није победио на свом изборном месту, осим на једном где су листи СНС-а слабији резултати на парламентарним изборима и на једном где су слабији на локалним изборима, док је на свим осталим местима убедљива победа и додао да се ради о бирачким местима Милентије Поповић и Народна библиотека.
Додао је и да је Град Лесковац добитник признања Националне службе за запошљавање, да је потписан уговор за изградњу канализационе мреже у 16 насељених места, да је запосленима у Градској управи, без функционера, исплаћено по 10 хиљада динара.
Одговарајући на питање новинара о могућој коалицији председник Цветановић је казао да ће разговарати и да су отворени за све, осим за оне који су сами затворили врата.