Вести

ПРЕДСЕДНИК ГРО СНС ЛЕСКОВАЦ ГОРАН ЦВЕТАНОВИЋ ПОЗВАО ЛЕСКОВЧАНЕ ДА ИЗАЂУ НА ИЗБОРЕ ЗА САВЕТЕ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА И НАЈАВИО НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА

Председник Градског одбора Српске напредне Странке Лесковац др сци. мед. Горан Цветановић је данас у страначким просторијама одржао конференцију за медије на којој је говорио о предстојећим изборима за чланове Савета свих 139 месних заједница на територији града Лесковца.

Позвао је све становнике Лесковца да у недељу 25. децембра искористе своје право и глас дају листи „Александар Вучић – Заједно можемо све“ јединој која има кандидате, укупно 989 особа, за све месне заједнице и која је предала листу у року од 24 часа од расписивања избора.
Нагласио је да су месне заједнице базичне ћелије друштва и оценио да наводни бојкот других политичких опција заправо представља недостатак снаге и воље да буду одговорни и да своје деловању започну у месним заједницама:
„Одговорност политичких странака се огледа управо у учешћу на истима. За Српску напредну странку не постоје неважни, мањи или већи избори. Важно нам је да суграђанима покажемо да смо увек ту за њих и да ћемо се залагати за даљи просперитет како Лесковца тако и Србије.

Месне заједнице су изузетно важне за све наше грађане. Основа од које почиње градња читаве куће – у овом случају локалне заједнице. Чланови Савета су представници становника своје месне заједнице, они су им најближи, спона између њих и руководилаца, и ту да увек на најбољи могући начин артикулишу потребе својих суграђана. Месне заједнице су пут којим ће грађани доћи до бољих услова живота у својој локалној средини, а њихови представници треба да имају идеје и слуха да свој крај учине бољим, да се боре и реализују све то, а наши кандидати су управо такви.“

Председник ГрО СНС Лесковац Цветановић се дотакао инвестиција у претходних 10 година, односно периода када је СНС са коалиционим партнерима преузео одговорност за руковођење градом и нагласио да су се увек водили намером да подједнако и посвећено развијају све друштвене области.Започео је улагањима у месне заједнице:

„За функционисање и уређење објеката месних заједница до сада је издвојено 362 милиона динара, од чега само 65 милиона за деблокаду рачуна 33 месне заједнице, коју смо наследили од претходника. Овим смо решили проблеме које су нам оставили наши претходници и месне заједнице учинили отворенима и проходнима за рад а све у циљу стављања МЗ на располагање њиховим становницима.
Само у текућој години 44 милиона динара је издвојено за месне заједнице, за следећу 2023. планира се 65 милиона, 21 милион више. Оно што нас разликује од других, поред спремности да учествујемо на изборима су и поменута издвајања која само за једну годину износе више него 26 милиона динара, колико је укупно четворица претходних председника општине односно руководилаца наменило за ову сврху.
Објектима смо посвећени од ситница, кречења, замене намештаја, до крупних пројеката као што је изградња нових канцеларија. Подигнути су објекти у насељу Анчики, Малој Копашници, најновији објекат пуштен у рад је у највећем насељеном месту у Лесковцу у Дубочици, намењен двема месним заједницама Милентије Поповић и Раде Жунић а ускоро нас очекује завршетак изградње у Доњем Крајинцу.“

Наставио је са инвестицијама које се тичу саобраћајница, образовања, спорта, пољопривреде, издвајања за младе.

Председник Цветановић је најавио нове инвестиције у граду и рекао да је локална самоуправа за наредну годину кандидовала пројекте попут реконструкције улице Раде Жунић са процењеном вредношћу од 188 милиона динара са кружном раскрницом код зграде Три шешира (54 милиона динара), кружне раскрснице према насељу Анчики (108 милиона динара), изградњу тротоара и атмосферске канализације у улици Нишка (60 милиона динара), мост у Доњем Крајинцу односно приступне путеве чија је почетна процењена вредност била 85 милиона динара.

Др сци. мед. Горан Цветановић је данас нагласио да Српска напредна странка има много већи рејтинг од осталих политичких опција, скоро 50%, и да лидер Александар Вучић има већи рејтинг СНС-а, СПС-а и осталих коалиционих партнера заједно.

На крају обраћања се грађанима захвалио на подршци коју Српској напредној странци пружају свих претходних година, захвалио се коалиционим партнерима који су позвали своје чланове и симпатизере да гласају за листу СНС-а, као и представницима медија који прате активности и преносе их јавности и најавио да ће увек бити ту за све суграђане што се у претходном периоду доказало.