Вести

ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ У ОБИЛАСКУ ЈАБЛАНИЧКОГ ОКРУГА

Председник Српске напредне странке је данас у Јабланичком округу посетио Бојник, Медвеђу и Лебане уочи митингра СНС-а у Лесковцу.

Вучић је најпре боравио у Бојнику где је казао да становници општине Бојник заслужују боље услове за живот и рад, а да би се то остварило поред инфраструктуре потребно је отварање нових радних места, казао је председнички кандидат СНС-а Александар Вучић.
У том контексту он је казао да ће се лично заложити да инвеститор из Швајцарске дође у ово место, како би на тај начин у потпуности оживео пусторечки крај.
Вучић се осврнуо и на значај предстојеће изградње пута преко Радана који ће повезати општине Бојник, Лебане и Медвеђу са Пролом Бањом и Прокупљем чиме ће оживети сеоска подручја, али и туризам. У овај пут који ће почети да се ради априла биће уложено 12 милиона евра.
Вучић је најавио унапређење инфраструктуре у бојничком крају и асфалтирање пута према селима Обилић и Ћуковац, а истовремено радове на санацији Дома здравља.
Ситуацију у свету Александар Вучић оценио је као „ненормалну“ и зато је приоритет свих приоритета очување мира и стабилности за нашу земљу.
Вучић је на скупу испред Хале у Бојнику у присуству многобројних грађана казао да не жели да помиње политичке противнике јер му они нису битни, јер му је битан народ и његова егзистенција.
Након Бојника, Вучић је боравио у Медвеђи.
"Негде 2012. године сам се мучио и размишљао како можемо да уредимо јавне финансије Србије. Онда 2014. године смо доносили најтеже могуће одлуке, јер не можете рак у економији да лечите андолима и аспиринима", рекао је у Мевеђи Вучић.
"Онда три године чекате, погоде нас и тешке поплаве. Три године чекате да видите резултате, народ нестрпљив, онда резултате видите", рекао је Вучић.

"Имате ауто-пут до границе, видите свуда резултате, другачију зграду општине, другачију зграду дома здравља. Тек после извесног времена, а за то су потребне године, видите резултате", истакао је Вучић.
"Ви сте данас видели да је Руска Федерација објавила листу непријатеља, цела Европа, на списку нема само Србије. Није лако и није једноставно, немој да се јуначимо. Дај да пустимо друге нека се јуначе, нека прође некада нешто поред нас. Молим вас, послушајте", истакао је Вучић.
"Када сте у четири зида навијате за кога хоћете, али знајте да нема ништа прече од наше Србије. Кандидовао сам се за председника и не могу да вам изговарам велике речи, да вам се осмехујем, јер знамо у каквој ситуацији се свет налази. Тих 5 минута 3. априла су јако важни, јер у њих одлучујете каква ће будућност Србије бити", рекао је Вучић
Александар Вучић обишао је и Лебане, где је грађанима поручио да је приоритет Србије да чува свој народ, своју војску и да наша земље не сме да буде део ни једног војног блока.
Вучић је изразио задовољство што га је у Лебану дочекао велики број људи и истакао да ће се залагати за добробит и мир свих грађана у земљи.
"Цео свет је, можда у најтежој ситуацији, још од краја Другог светског рата и ситуација је невероватно озбиљна. Ја знам да ви, као људи који сте мање размажени, умете то да осетите, знам да сте навикли на тешко. Коначно је време да се у Србији понашамо паметно и одговорно. Можда то тешко буде за неке велике, али сами су то бирали", истакао је Вучић.
Вучић је нагласио да Србија неће "војевати туђе битке" и ратовати у туђем интересу, већ ће се залагати за сопствене циљеве.
"Наша земља је сиромашна и морамо да бринемо о сваком њеном педљу", поручио је Вучић и додао да је шест милиона евра уложено у болницу у Лесковцу, а издвојен је и новац за пројекат обнове школе "Радован Ковачевић Максим" у Лебану.
"Хоћу да видите шта је све то што још можемо да направимо", рекао је Вучић.
Како је рекао, стабилност и мир су у овом тренутку кључни за очување земље, јер због ситуације у свету, постоји могућност да се све оно што се годинама градило у једном дану сруши.
Поручио је да у земљи морају да се отварају нове фабрике, да би пензије биле веће, али да је потребан велики рад да би се подигао животни стандард у земљи и подигла просечна зарада.
Вучић је рекао да његов задатак није да оцењује своје противнике, већ да ради на томе да грађанима Србије буде боље и да им искрено каже у каквој се ситуацији налази земља.
"Угаљ данас четири пута више вреди, него пре два месеца, цене струје и нафте су скочиле свуда у свету. Цена гаса је скочила на преко 4.000 долара за 1.000 кубних метара. То не може нико на свету да плати. Ми морамо да чувамо и да имамо свега и нафте и хране. Зато ћемо за два дана да ограничимо извоз пшенице - зато што хоћемо да свако од нас у свом детету може да гарантује довољно хлеба", рекао је Вучић.
Додао је да само Србија, у овом тешком тренутку за читав свет, није угрозила односе са Европом, али се није нашла на листи непријатељских земаља Русије.
Обећао је да ће у овом делу земље наставити да се подједнако улаже као и у остатак државе, јер је за њега свака општина Србије подједнако важна.
"Изградња школа, канализација, вртића и путева у циљу подизања животног стандарда је мото политике Српске напредне странке", рекао је Вучић и нагласио да ће се са тим трендом наставити и у будућности.
Навео је да ће се наставити са промоцијом и обновом туристичког центра Царичин град, али и подсетио да је пут Лебане - Медвеђа, који је сада стварност, некада био неостварив пројекат.
Позвао је грађане да изађу на изборе и буду одговорни, јер, како је рекао, "држава није играчка, а избори нису игра".
Објаснио је да грађани не треба да гласају на основу примамљивих говора и симпатија, већ је неопходно да стану иза људи о којима "дела говоре више од речи".
Извор: Танјуг/ТВ Вести