Вести

ПРЕДСЕДНИК УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА ПРИСТУПИО СНС ЛЕСКОВАЦ

 

 

Председник Удружења пензионера у Лесковцу и доскорашњи члан Главног одбора ПУПС-а Братислав Здравковић, приступио је Српској напредној странци у Лесковцу, речено је на конференцији за новинаре ГрО СНС Лесковац.

 Као главни разлог свог преласка он је навео залагање лесковачких напредњака за бригу о старијим суграђанима. Са Здравковићем, који  је сада на челу Савета пензионера Градског одбора Српске напредне странке Лесковац, овој странци приступио је и већи број пензионера.

Ми имамо искуство, а СНС младост и енергију па се надам да ћемо то искористити да граду буде боље - рекао је Здравковић, уз констатацију да су пензионери, којих у Лесковцу има око 30 хиљада, значајна снага.

Он је овом приликом додао и да је вратио мандат странци чији је раније био члан.

О корацима које је локална самоуправа предузела за побољшање услова живота старијих становника на конференцији је говорио потпредседник ГрО СНС Небојша Димитријевић.

Између осталог,  поменуо  је пројекат помоћ у кући, изградњу Дневног боравка за старије, уређење Установе за одрасле и старије, финансирање рада 13 лекара који обилазе старачка домаћинства у селима, екскурзију у Грчкој и друго.