Вести

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ У ПОСЕТИ ОПШТОЈ БОЛНИЦИ ЛЕСКОВАЦ

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас и радове на реконструкцији зграде Опште болнице у Лесковцу са градоначелником др Гораном Цветановићем и директором Опште болнице Лесковац Небојшом Димитријевићем, и министром здравља Златибором Лончаром.

"У току су и радови на обнови Опште болнице у коју ћемо уложити преко милијарде динара у две фазе, а завршени су радови на обнови Инфективне клинике и то су показатељи како земља напредује и развија се. Треба да покушамо да људе задржимо у местима у којима су рођени ако им понудимо услове за живот као у великим градовима, и драматичним поправљањем животног стандарда", нагласио је председник. 

Директор Димитријевић казао је да ниједна сестра, нити техничар или доктор није напустио своје радно место и отишао у иностранство од када је повећана плата здравственим радницима.

Одушевљен том изјавом, председник Вучић најавио је:

„Једна веома добра вест је та да ће од новембра бити 15 одсто повећања плата за медицинске сестре и техничаре, ја се надам да ће директору Димитријевућу да значи, а у истом том износу и наредне године да повећамо, не кажем да је довољно, али је реално, верујем да ће после следеће године још више да осетите за шта сте се борили у претходном периоду“ – рекао ја преседник Вучић.

Министар Лончар истакао је да ће са руководством регионалне болнице разговарати о томе шта даље може да се уради како би услови за запослене и пацијенте били још бољи.

„Кад се заврше фасаде и столарија, радићемо унутрашњи део и за две године би треба да буде готово, добићете магнетну резонанцу за годину и по. Да нам од Бога здравље, а ово остало од вас јер сте веровали у нашу озбиљност и одговорност“ – истакао је председник Вучић.