Вести

ПРОМОЦИЈА ТАКМИЧЕЊА "СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ 2019" У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

У Врњачкој Бањи је организована промоција манифестације „Србија у ритму Европе 2019“ као и општине Врњачка Бања као домаћина.

Врњачка Бања је победом на прошлогодишњем такмичењу победила и тиме омогућила својој општини да буде домаћин овог програма 22. јуна 2019. године.

Организована је посета 23 амбасадора Европе, Израела и Аустралије, као и градоначелника и председника општина Републике Србије које подржавају највеће дечје музичко такмичење у Србији „Србија у ритму Европе“.

Заменик градоначелника Лесковца др Јасмина Ранђеловић присуствовала је скупу.

Циљ организатора овог такмичења је да: „пошаљемо јасну слику да су деца Србије наша будућност, као и да је наш заједнички рад и залагање усмерен на младе – да расту и живе у сигурној, европској, демократској Србији, пуној разумевања и просперитета.“

Директор и извршни директор ове манифестације, Игор Карадаревић и Давид Макевић на овом скупу истакли су да реализација ове манифестације не би била могућа без помоћи свих присутних и без њихове подршке. Они ову манифестацију организују већ 10 година уназад.

Сви присутни били су у прилици да се упознају са природним лепотама и развојним потенцијалима, културним наслеђем, туризмом Општине Врњачка Бања, као и да размене искуства и разговарају са амбасадорима земаља које ће представљати на овом такмиечењу.

Подсетимо, у овом такмичењу учествује двадесетак градова из Србије и сваки од њих заступа одређену земљу Европе. Град Лесковац ће заступати Белгију.

Уколико Лесковац победи на овом такмичењу, деца ће имати прилику да недељу дана проведу у Белгији и уживају у њеним лепотама. Лесковац би тако добио промоцију 365 дана на телевизији „Прва“, а самим тим би био и домаћин такмичења 2020. године.