Вести

ПРОСПЕРИТЕТ ЛЕСКОВЦА

Данас је испред ЛКЦ-а одржана конференција и том приликом Милош Цветановић, потпредседник ГрО СНС Лесковац, истакао је следеће:

Пре више од 10 година оснивачи Српске напредне странке донели су одлуку да оформе ову партију са циљем да се нашој земљи, нашим суграђанима улије нада да може бити боље, да може бити добро, да се поставе темељи за стабилност, опоравак и просперитет свих нас.

Након више од 6 година руковођења земљом и градом можемо рећи да смо на добром путу. Радили смо и радимо и даље јер знамо да можемо још, да можемо још брже, јаче и боље, за бољу будућност Србије.

Када смо крајем 2012. године преузели одговорност, сви сегменти који Лесковац чине градом били су запостављени. Данас је Лесковац град који иде напред. У Лесковцу ничу нове саобраћајнице, нове школе, амбуланте, ничу паркови за малишане. Привлачни смо страним инвеститорима што је отворило нова радна места и смањило незапосленост која сада у Лесковцу износи испод 16000, за чак 6800 мање него 2012. када је била преко 22 хиљаде.  У Србији је незапосленост на историјском минимуму од 11,3% чему доприноси политика председника Александра Вучића. Сведоци смо чињенице да се широм Србије стално отварају нове фабрике и нова радна места, која осим смањењу незапослности доприносе и стварању суфицита у буџету.

Да Лесковац постане град какав је данас, помогла нам је велика подршка нашег председника, господина Александра Вучића и Владе Републике Србије. Захваљујући чињеници да градоначелник др Горан Цветановић ужива велико поверење и подршку председника и читавог руководства Републике Србије Лесковац је први град у Србији који је купио имовину предузећа у стечају, Синтетике и Југекспреса, за шта су из Републике издвојена средства у износу од 70 милиона динара.

Осим наведених средстава Влада је у реконструкцију Синтетике уложила још 192 милиона. Тамо данас послује турски инвеститор Џинси са погоном који запошљава преко 600 радника и који ће запослити још 350 нових.

Поменувши инвеститоре, морамо се осврнути и на Јуру, која је од 2012. отворила још два нова погона и уложила преко 50 милиона евра, где сада ради више од 2200 радника.

Оно на шта смо посебно поносни је почетак ове године када је британски Аптив пакард инвестицијом вредном 25 милиона евра покренуо Зелену зону, где тренутно ради 600 наших суграђана, а радиће их око 3000.

Нашли смо се и на листи градова у којима су отворени ЛИДЛ, Капитол парк, и домаћи трговински ланац Аман. Интересовање овако великих продајних ланаца доказује да Лесковац иде напред и да се у њему боље живи.

Још један доказ да наш градоначелник и председник градског одбора, др Цветановић,  ужива велико поверење државног врха је и трансфер из републичког буџета од 450 милиона динара захваљујући којима су исплаћене заостале зараде запосленима у Градској управи и установама у износу од 195 милиона, док је део средстава утрошен на дугове које су нам оставили они који су пре нас руководили градом.  Реч је о 24 милиона уплаћених компанији Фрезине и компанији НИС 51,2 милиона.

Последња у низу значајних инвестиција на југу наше земље је завршетак радова на изградњи јужног крака Коридора 10, чијем смо величанственом отварању присуствовали 18. маја. Траса аутопута кроз Грделичку клисуру најтежа је деоница јужног крака Kоридора 10. Њена вредност је 350 милиона евра, дужина 26,3 километара. Карактеришу је 36 мостова укупне дужине 5,7 километара, два тунела (Предејане и Манајле) укупне дужине 2,8 километара, измештање магистралног пута у дужини од око једног километра и међународне железничке пруге Београд – Ниш – Прешево у дужини од око 1,5 км. Овај пут је доказ да је Србија у могућности да премости све тешкоће, чак и када многи тврде супротно и не верују у то. И доказ да, уз предан и марљиви рад руководства, како на локалном тако и на републичком нивоу, и добру комуникацију председника Вучића и градоначелника Цветановића, не постоји нерешив проблем нити непремостива препрека на путу да се свим грађанима омогући боља будућност Србије и Лесковца.