Вести

САОПШТЕЊЕ ГРО СНС ЛЕСКОВАЦ

Драган Ђилас у више наврата говори о крађи избора на више начина и у том контексту помиње Лесковац и бирачка места у Лесковцу на којима су избори према његовим речима покрадени.
Овај српски милионер се очигледно збунио па му се уместо његових силних милиона привиђају силни покрадени гласови. Успут каже да ће се сами изборити за слободу и демократију.
Да ли то мисли на демократију која је позната само њему самом, а то је рушење свих институција државе зарад личног успеха и користи? Непризнавање легалних и легитимних избора у којима је и сам учествовао са огромним бројем чланова тела која су спроводила изборе?
Мислимо да се демократија Драгана Ђиласа разликује од уобичајеног поимања демократије осталих политичких фактора.
Такође, наводи да је изборна крађа очигледна јер је немогуће да на појединим бирачким местима на изборе изађе толики број и проценат бирача.
Могуће је, господине Ђилас, када кандидујете праве људе. А као пример наводимо бирачко место о коме сте сами говорили.
Бирачко место 78 Дрводеља у коме је у протеклим годинама кандидат за одборника у више наврата био актуелни потпредседник Градског одбора Српске напредне странке у Лесковцу Оливер Антанасијевић.
На локалним изборима 2008. године, од укупно 192 бирача на изборе је изашло 172 бирача или 89,58%, а 2012. године од укупно 188 бирача на изборе је изашло 165 бирача или 87,76%.
Тада сте ви били на власти, да ли сте тада то ви покрали изборе?
На изборима 2016. године од укупно 172 бирача на изборе је изашло 156 бирача или 90,69% а 2020. године од укупно 174 бирача изашло је 162 бирача или 93,1%, што потврђује велику одговорност грађана из тог места и велику подршку политици председника Александра Вучића и др Горана Цветановића.
Нема изборне крађе господине Ђилас осим оне ситне, ваше, из 2008. и 2012. године.