Вести

Саопштење за медије

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић одржао је радни састанак са радницима Интерлеминда који већ неколико дана штрајкују, у жељи да својим присуством у фабрици заштите имовину и своја права из радног односа.

Цветановић је истакао да су ингеренције локалне самоуправе у случају ове фабрике мале, јер уговор са бугарском бизнисменом Валентином Захаријевим, већинским власником Интерлеминда још увек није раскинут. Договорено је да државни секретар у Министарству регионалног развоја и локалне самоуправе Драган Стевановић у петак 21. фебруара одржи састанак са штајкачима у фабрици, како би се размотриле могућности и убрзао процес раскида уговора ове, још једне у низу погубних приватизација Србије.

Уважавајући ангажовање и посредовање локалне самоуправе у решавању проблема Интерлеминда, штрајкачки одбор је одлучио да привремено прекине са окупљањем испред фабрике, како се не би додатно отежавала и онако врло компликована ситуација.

Градоначелник се захваљује штрајкачима на разумевању и подршци и наглашава да ће уложити сав свој лични и политички кредибилитет како би ови проблеми били решени на добробит радника Интерлеминда.