Вести

САСТАНАК ГРО СНС ОВОГ ПОНЕДЕЉКА ОДРЖАН У ВУЧЈУ

Након што је прошле недеље одржан у Грделици, овог понедељка састанак Градског одбора Српске напредне странке одржан је у Вучју, у присуству великог броја грађана.

-Радимо и залажемо се да наш град и сва наша места буду лепша и уређенија. Боримо се за нове фабрике и нова радна места, али преносимо и поруку да се морамо окретати сопственом бизнису радећи за себе и своју породицу. Дугорочно то је стратешки циљ Србије, јер су развој предузетништва и пољопривреде најсигурнији и најбржи  начин за економски суфицит, поручио је између осталог председник Градског одбора Српске напредне странке у Лесковцу Горан Цветановић.

Он је Вучјанце подсетио да се у протекле четири године вучјански крај знатно изменио, да је купалишту на Вучјанки враћен стари сјај, да су реновиране све здравствене амбуланте, реновиран Дом културе, а радило се и на уређењу путева и изградњи примарне и секундарне водоводне мреже.

Цветановић је истакао да су још важнија улагања која тек предстоје и да су у плану комплетна реконструкција зграде Месне заједнице и кошаркашког игралишта, решавање статуса виле Теокаревића, асфалтирање главне улице, од кружног тока до пијаце и даље побољшање комуналне инфраструктуре.

-Имамо велики број привредника у вучјанском крају и обавезу да им побољшамо комуналну инфраструктуру. То ћемо и урадити до краја мандата, тј. до 2020. године, нагласио је Цветановић.

Добру сарадњу са локалном самоуправом, овом приликом, истакао је  Горан Коцић, власник предузећа „Дрвопродукт Коцић“.

- Годишње произведемо преко 30 хиљада кревета, а своје производе извозимо на тржишта бивших југословенских република и делом на тржиште Европске уније. Желео бих да истакнем одличну сарадњу са локалном самоуправом која је увек била ту за наше захтеве и у којој налазимо поузданог партнера“, рекао је Коцић.

Једна од тема били су и предстојећи избори.

-Ускоро ћемо на биралишта. Овог пута Србија бира председника, а ми Српска напредна странка за то место кандидујемо најбољег међу нама и најбољег у Србији, нашег премијера Александра Вучића. То је човек који ужива огромно поверење народа, чије залагање за бољу, јачу и напреднију Србију препознаје цео свет ширећи нам руке пријатељства и узајамног уважавања, истакао је Цветановић.

Присутнима се обратио и одборник у Скупштини града Братислав Анђелковић, сликар из Вучја који је казао да су Вучјанци поносни на чињеницу да Српску напредну странку карактерише константан рад на стварању бољих услова за живот.

Ове године очекује нас наставак радова на уређењу кањона Вучјанке, као и партерно уређење школског дворишта основне и средње школе. То су значајни кораци за све становнике Вучја, јер нам показују да се ова локална власт бави овим местом и да је некоме до овог места стало, казао је Анђелковић.

Одборница СНС-а у локалном парламенту, лекар Јасмина Ранђеловић говорила је о побољшању квалитета здравствене заштите.

- За ове четири године уложили смо значајне напоре да грађанима обезбедимо боље и квалитетније лечење, савремене апарате, модерне амбуланте. Инвестиције у лесковачки Дом здраља износе преко 750.000 евра. Успели смо да реновирамо све 34 амбуланте на територији нашег града, од којих су многе биле у јако лошем стању“, истакла је Ранђеловић.