Вести

СИНОЋ ОДРЖАНА ТРИБИНА И У ПЕЧЕЊЕВЦУ

Након Брестовца, Српска напредна странка предизборну кампању наставила је синоћ и у Печењевцу, где се, на митингу испред Дома културе, окупио велики број чланова и симпатизера странке, коалиционих партнера и мештана.

 Кандидат за одборника у локалном парламенту, Милош Цветановић, подсетио је најпре на резултате заједничког залагања локалне самоуправе и мештана Печењевца, којима је живот у том крају постао много бољи и квалитетнији. Он се осврнуо и на резултате рада Управе за имовину и имовинско правне послове, на чијем се челу сада налази.

- Локална самоуправа завршила је све поступке експропријације за потребе изградње Коридора 10, улице Дубочица, кружног тока на раскрсници Нишке улице и Булевара Николе Пашића и Зеленој зони. Што је можда и најважније, завршили смо све послове који су били предуслов за изградњу нове фабрике „Јура“ у којој ће бити места за 700 до 1000 наших суграђана - рекао је Цветановић.

- Иза Српске напредне странке стоје дела, зато вас позивам да 24. априла заједно са својим пријатељима, комшијама, породицом, изађете на биралишта и свој глас дате листи „Александар Вучић – Србија побеђује“ – додао је он.

Испред „Активне Србије“, једног из коалиционих партнера СНС-а, окупљенима се обратила Сузана Станковић Илић, начелница Управе за друштвене делатности града Лесковца.

- Овде сам да јавно изразим подршку Горану Цветановићу, јер је протекле три године показао да је све своје способности, потенцијале, ставио у службу развоја Лесковца, а не својих личних интереса, као што су чинили они пре њега. Србија и Лесковац су сада на добром путу: Србија због потеза Владе, због опсежних реформи које она спроводи на чврсто утабаном путу ка великој европској породици, а Лесковац због тога што има градоначелника који је, својим знањем и енергијом, био спреман да се ухвати у коштац са свим проблемима и покрене овај град са мртве тачке - рекла је Сузана Станковић Илић.

Станислав Цветановић, успешан предузетник из Печењевца, један од двојице власника радионице за производњу ПВЦ столарије и кафане “ Томина прича“, говорио је о значају заједништва на путу до успеха.

- На сопственом примеру могу доказати шта се помоћу слоге и јединства може постићи, о чему управо и говори слоган СНС-а – „Уједињени можемо све-Србија побеђује“ - нагласио је Станислав Цветановић.

У паузама између обраћања говорника, Печењевчани су били у прилици да чују певача Мишу Петронијевића, као и глумца Ивана Јанковића. Присутнима на овом предизборном скупу, обратио се и лидер лесковачких напредњака, Горан Цветановић.

 - Ако добијемо ваше поверење, обећавам да ћемо наставити започето, покренути многе пројекте, како би се наш град и наше Печењевце развијали и јачали. Наш циљ је да у сваком од 144 насељена места понешто изградимо, и најбитније је да смо активни, поштени и да се домаћински понашамо према новцу - изјавио је Цветановић.

- Наш претходници су уништили 20 хиљада радних места због њихове приватизације и свега онога што су радили док су били на власти. Од 2008. до 2012. године, они су се задужили вртоглавом брзином, и то по највишим каматама које су постојале. Задуженост државе 2012. била је на нивоу од 65 процената. И Лесковац су оштетили за 94 милиона динара, јер су пријатељским фирмама давали авансе за посао који никада није завршен. То је њихова прича о поштењу и моралу. Милион евра нас кошта „топла вода“ коју су они измислили. Ми смо успели да тај процес зауставимо, да вратимо две милијарде динара дуга који су нам оставили и да полако ствари мењамо на боље - рекао је Цветановић.

Горан Цветановић најавио је да ће премијер Александар Вучић у понедељак отворити деоницу аутопута од Грабовнице до Грделице, дужине 5,6 километара.

Наши претходници су током читавог мандата градили по 15 километара аутопута, а ми смо само у року од неколико месеци направили 30 километара. Вучић са својим тимом годишње изгради 100 километара пута, што је била немогућа мисија за све оне пре нас - додао је Цветановић.

Он је позвао мештане Печењевца да на изборе изађу у што већем броју и гласају за листу број 1.