Вести

СНС Лесковац: Да завршимо започето и одредимо пут којим ће се ићи наредне четири године

Српска напредна странка у Лесковцу, након низа конференција на којима је грађанима презентован досадашњи рад готово свих њених савета, званично је кренула у предизборну кампању 4. марта.

Премијер Србије, Александар Вучић, предстојеће изборе окарактерисао је као референдум о томе хоће ли Србија 2020. године бити модерна европска земља, и хоћемо ли бити заглављени у прошлости или кренути у будућност, изјавио је председник Градског одбора Горан Цветановић.

У последње три године, од преузимања одговорности за вођење града, није нам било лако, али смо се трудили да учинимо доста тога како би грађани живели боље. Ушли смо у фазу интензивног рада на инфраструктурном уређењу Лесковца, увођења комуналног реда и предузимања конкретних мера у циљу привлачења страних инвеститора и побољшања инвестиционе климе у граду, рекао је Цветановић, захваливши се свим досадашњим коалиционим партнерима на подршци, сарадњи и разумевању. Циљ Српске напредне странке је да завршимо започето, али и да одредимо пут којим ће град ићи у наредне четири године, додао је он.

У досадашњем раду показали смо да смо отворени за нове идеје и нове људе који могу да дају допринос унапређењу читаве заједнице, изјавио је Цветановић, додајући да су одлучност, енергија и постигнути резултати СНС-а допринели томе да у претходне три године, овој странци приступи велики број чланова.

Између осталих, чланску карту Српске напредне странке само у протеклих недељу дана узело је око 2000 чланова Удружења грађана „Правда“, на челу са председником, др Драганом Јовановићем, речено је на конференцији.

Ову политичку опцију препознали смо као једину која је довољно јака да оствари циљеве и задатке нашег удружења, што се у пракси и показало, и зато је одлука нашег председништва била да на изборе не изађемо самостално, већ као део СНС-а, рекао је др Драган Јовановић.

Он је подсетио да је Удружење „Правда“ формирано са циљем помоћи младим људима у Лесковцу, а да је локална самоуправа, чији је и он сам био део у досадашњем мандату, чинила доста тога за унапређење њиховог положаја и више пута награђивала високошколце и таленте, којих је, на срећу, у Лесковцу, много.

На жалост, ми смо старо друштво, и последња је прилика да се младим кадровима пружи права шанса, да се запосле, остваре економску сигурност за формирање породице и остану у Лесковцу, и само тако ће овај град имати будућност, додао је Јовановић.

Према речима Горана Цветановића, одборничка листа СНС-а одавно је комплетирана, а из Лесковца ће се за народне посланике кандидовати троје: Оливера Пешић и Жарко Богатиновић, који су и до сада били на тој функцији, и Марија Ракић, одборница Српске напредне странке у Скупштини града.