Вести

СНС одржао митинг у Грделици: Док други причају ми радимо и градимо

Српска напредна странка одржала је у недељу у Грделици велики предизборни скуп којем је, према проценама организатора, присуствовало око 3.000 људи.

Дом културе био је мали да прими све заинтересоване, па је велики број грађана пратио предизборну конвенцију СНС прео видео бима монтираног испред улаза.

Грделичанима се најпре обратила одборнички кандидат СНС, лекар Милена Стојановић.

 - Студент сам треће године докторских академских студија на Медицинском факултету у Нишу. У протекле три године била сам стипендиста Града Лесковца. Ово је само у низу бројних начина на који локална власт показује да брине о својим младим суграђанима и на који шаље јасну поруку: након завршених факултета, након завршених докторских дисертација и магистарских радова у Лесковцу постоји место за нас. Данас када многи млади одлазе из Србије ја и многе моје колеге показујемо да желимо да останемо у нашој земљи, да сва знања применимо у нашем граду - рекла је Милена Стојановић.

 На изборној конвенцији је говорио и привредник Срђан Стојановић - Бавка, одборнички кандидат СНС.

- Залагаћу се да градђани од својих плата издржавају своје породице, да школују децу која ће се враћати у своја места. Не дозволимо да нас заведу обећања оних који су већ владали Србијом, који су спроводили пљачкашку приватизацију. Сваки глас је битан, сваки глас значи наду и шансу више за нашу Србију која побеђује - рекао је Стојановић .

Учешће у програму узели су Богољуб Митић Ђоша, глумац, и Миодраг Миша Петронијевић.

Управник Дома здравља у Грделици Зоран Стојановић је истакао велика улагања локалне самоуправе у побољшање здравствене заштите.

- Чекали смо преко 30 година да се изврши реконструкција здравственог система на подручју читаве Грделице. Била је потребна само добра воља и брига за своје суграђане и мисао да овом подручју живе људи којима је потребна здравствена заштита као и људима у Лесковцу, Нишу и другим градовима. Ту снагу имао је градоначелник Горан Цветановић који се залагао за то да примарна здравствена заштита буде доступна свима. Сарадња са Општом болницом је на високом нивоу, па имамо чешће доласке лекара специјалиста. - нагласио је др Зоран Стојановић.

 На листи Александар Вучић Србија побеђује за локалне изборе у Лесковцу нашао се и велики број странака, покрета и удружења. Грделичанима се обратио председник Градског одбора ПУПС-а Слободан Величкоић. Он је подсетио да су пензионери схватили тежину задатка који је пред Владом Србије, али да су подржали мере које су довеле до тога се ситуација у Србији стабилизује. Пензије су сигурне, редовне и у будућности ће само расти - истакао је Величковић.

Дочекан овацијама и скандирањем, грађанима Грделице и околних места обратио се и градоначелник Лесковца и председник Градског одбора Српске напредне странке др Горан Цветановић.

 - Овде сам пред вама да поднесем извештај о раду, па поновимо шта смо урадили и што је још важније шта ћемо урадити у наредном периоду ако добијемо ваше поверење на изборима. Суочавали смо се са бројним изазовима и поносни смо на чињеницу да је Србија подигла међународни углед на највиши могући ниво. Нас сви сада респектују, захваљујући премијеру Александру Вучићу. Србија је данас добро место за улагање, само у прошлој години уложено је 1,7 милијарди евра, али без приватизације која је у прошлости била срамотна. Број незапослених је смањен у целој Србији, а само у Лесковцу са 23.000 на 19.800 незапослених. Није довољно, али није ни мало за ове три године - рекао је Цветановић.

Градоначелник Лесковца је подсетио на све што је урађено у претходном периоду.

- Одмах по преузимању одговорности суочио сам се са проблемом водоснабдевања. Ваш гнев је био оправдан, али је адреса била погрешна. Пре 7 година када сам обављао дужност градоначелника направљен је комплетан пројекат за водоснабдевање. До реализације није дошло јер су демократе преузели одговорност, а тај проблем нису решили. Кажу да ће смањити незапосленост, а 20.000 људи је остало без посла у њихово време због приватизације. Кажу да ће младе талентоване људе стимулисати, а они су укинули Фонд за таленте. Ево сада сваке године помажемо наше младе суграђане са високим просеком јер желимо да знају да су они наша будућност. Причају о повећању наталитета, а наследили смо дуг од 15 милиона за труднице и мајке које су донеле нове животе. Исплатили смо сав дуг и сада свака жена која ради добија 10.000, а жена која не ради добија 20.000. То су резултати, а не њихове празне приче - додао је Цветановић.

Први човек лесковачких напредњак је одговорио и неке прозивке које стижу од опозиционих странака.

- Прво нека пређу 4.500 гласова, нека пређу цензус па онда нека причају о будућности јер ми знамо како срамну прошлост имамо са њима. Имали смо 5 председника општина и градоначелника из њихових странака, а оставили су граду само дугове. Обећавали су милион евра ако преузму власт пре неколико година. И од тога није било ништа. А захваљујући премијеру Александру Вучићу у Лесковац је стигло 360.000.000 динара ванредних средстава. То су резултати. А они су измишљали топлу воду, јер кад нема неко шта да ради он измишља топлу воду. И то кошта грађане 1.000.000 евра, јер после свих тих бунара остали су само трошкови. А затим и фотонапонска електрана и опет милион евра.

У свом извештају о раду, градоначелник Лесковца је говорио о ономе што је урађено у грделичком крају.

- Грделица неће имати проблема са водоснабдевањем. Уложили смо 14 милиона динара и завршили смо, 15.000 људи има воду у Грделици и околним местима. Завршили смо радове на водооводној мрежи у Дединој Бари, ЈКП Грделица 40 година није набавило нову машину. Стигао је нови Скип јер је директор рекао да ће обезбедити четири и тражио помоћ од града за 5 милиона динара за нову машину, а за месец дана стиже још једна нова машина. Уредили смо Дом културе у Грделици, али смо и послушали глас Грделичана ада су у питању мурали. Издвојили смо 2,5 мдинара за повећање енергетске ефикасности здравствених установа. Улажемо у обнову цркве, завршава се ауто пут који ће омогућити боље повезивање Грделице са већим градовима и бржи развој и већа улагања у Грделицу. Уложили смо милион динара у Дом културе у Грделици. После 10 година поново је улагано у Добротин, улагали смо у конкретне пројекта Ораовицу, Граово, Великој Грабовници, Слатини, Великој Копашници ... За три године сам 50 пута посетио Грделицу. Ко је више пута долазио ? Будите искрени и рећи ћете да нико други није посветио толику пажњу Грделици.

 Цветановић је говорио и о плановима за наредни период, а посебно се осврнуо на приче о формирању нових општина.

- Причају ових дана свакакве приче па и о формирању општине Грделица. Кажу да ће онда буџет Града Лесковац са градским општинама бити 10 милијарди динара, а сада је 3,9 милијарди динара. Буџет остаје исти, а само је администрација већа када имате и градске општине. Можемо да се боримо за посебне општине на нивоу Србије, а не за посебне општине у оквиру истог буџета. Тачно пратите, знате ви ко је какав. Сваки глас који дате другој опцији је глас за другог кандиата за градоначелника. Да ли су ти други урадили нешто за Грделицу ? Нису и никада и неће урадити – истакао је председник Цветановић закључујући да је време да гледамо у будућност и да свака особа 24. априла бира своју будућност.