Вести

СНС: "Полемике око виђења ,,петог октобра'', би нас одвеле у блато из кога нема излаза"

Годишњица петооктобарских дешавања је повод за политичко тумачење дешавања која су обележила један период историје Србије. Свако има право на своје виђење догађаја који су се збили испред Савезне скупштине и на територији читаве Србије и то је демократска тековина. Али, нико нема право да виђење претвара у квалификације без основа.

Нажалост, опозицији, која се мери у траговима, учесници и њихови следбеници никада неће опростити издају идеје која их је окупила и мењање интереса народа за лични интерес вође. О онима који се и након 17 година позивају на петооктобарске промене, не треба трошити велике речи и шта су урадили Лесковцу и Лесковчанима, осим да их подсетимо на пљачкашку приватизацију. Ово не из разлога што немамо довољно аргумената, већ зато сто не желимо да Лесковац буде заробљеник тумача историје.

Полемике око виђења ,,петог октобра'', би нас одвеле у блато из кога нема излаза. Остављамо да тамо иду само они чије је то место боравка. Суочени са проблемима и поделама које смо затекли преузимајући одговорност, поставили смо за еталон политичког деловања вредновање људи на основу њиховог рада и резултата тога рада. Зато људе не бојимо по политичким дресовима, већ по исказаној креативној енергији спремној да мењају вољени град на боље.

Ово је још једна прилика да критичарима комуналног реда кажемо да нам је град комунално уређенији но икада до сада. Јер ако желимо да идемо напред у интересу грађана, тада не сме да нас боли успех других. Улице су чистије, реконструкције се раде по највишим стандардима, снабдевање комуналним услугама је редовно, пословање је транспарентно, резултати пословања су позитивни, сарадња са грађанима је свакодневна.

Више је него евидентно да су вишегодишњи проблеми у водоснабдевању решени или се решавају. Град се развија и мења радом и резултатом који су видљиви, а не испразном критиком и лечењем фрустрација због губитка власти. То што град има подршку председника који је добио највеће поверење грађана Србије, а почасни је грађанин Лесковца и Владе Републике Србије, за нас представља трасиран пут да добрим пројектима допринесемо развоју наше средине. У исто време желимо да подсетимо критичаре такве подршке, да је њихов председник последњи пут боравио у Лесковцу када је куповао одборнике да би преузели власт у Лесковцу. Делимо мишљење опозиције да народ има веру у боље сутра, али не са њима. О томе ко ће их предводити, право одлучивања има само народ и то на изборима. Призивање срамних ,,црних тројки'' и ,,6. октобра'' је чин којим се жели да се Србија уведе у сукобе, поделе и безнађе. Ако то призивају они који себе сматрају искључивим демократама, наше је политичко право да им кажемо да су они гробари демократије.