Вести

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА СУТРА У ЛЕСКОВЦУ ОБЕЛЕЖАВА 14 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Председник Градског одбора Српске напредне странке Лесковац др сци. мед. Горан Цветановић је данас одржао конференцију за медије на којој је све чланове и симпатизере позвао да присуствују обележевању четрнаестогодишњице оснивања СНС-а, које ће бити одржано сутра у СРЦ Дубочица са почетком у 18 часова.
„Обележавању годишњице ће присуствовати председник Српске напредне странке, господин Александар Вучић, као и највиши функционери СНС-а, чланови и симпатизери, али и гости из других партија. Оваква част носи са собом и огромну дозу одговорности, јер нас обавезује да Лесковац и убудуће буде еталон успеха и узор на који се сви остали могу угледати. Убеђен сам да ћемо и на сутрашњој рођенданској прослави целој Србији показати сву снагу Српске напредне странке у Лесковцу, уз обећање да нећемо стати, да ћемо странку и даље подмлађивати, јачати и унапређивати, за добробит свих људи у нашем граду и Србији“ – казао је председник ГрО, др сци. мед. Горан Цветановић.
Он је апострофирао подршку коју СНС ужива од стране грађана и захвалио се на истој, уз нагласак да ће се Српска напредна странка и у будућности залагати искључиво за бољи живот свих грађана. Том приликом је подсетио на пројекте који су у Лесковцу реализовани или се тренутно реализују захваљујући републичкој подршци.
„Најактуелнија и једна од најзначајнијих инвестиција је тренутна изградња стадиона у граду. Пројекат вредан преко 2,5 милијарде динара ће Лесковац уписати на листу од три града у којима се ови објекти граде. Поред очигледних бенефита за спорт, стадион ће допринети и развоју осталих сегмената с обзиром на то да ће тај део града бити развијенији и да ће догађаји на стадиону привући посетиоце у наш град.
Подршка Републике је усмерена и ка здравству. Након прве фазе реконструкције Опште болнице Лесковац вредне 5 милиона евра, следи друга фаза чија вредност ће износити 4,5 милијарде динара и још око милијарда за инструменте и за дијагностику. Финансирана је и реконструкција зграде Инфективне службе, а значај тога што смо је благовремено урадили се показао током трајања пандемије корона вируса. Ова инвестиција је износила преко 42 милиона динара“ – казао је Цветановић и осврнуо се и на ОРИО пројекат за који је Влада РС одобрила додатних 10 милиона евра.
Председник ГрО Горан Цветановић је говорио и о путевима и рекао:
„Значајна подршка је усмерена и ка путној инфраструктури. Предузеће Путеви Србије је у саобраћајнице у нашем граду од 2015. године уложило скоро 3 милијарде динара и управо због тога су и овогодишњи добитници Октобарске награде нашег града – Медаље. Поред важних улица у самом граду, попут Светоилијске – 33 милиона динара, Млинске – 27 милиона динара, 28. марта –27,4 милиона динара, Булевара Николе Пашића вредности 320 милиона, а са целом обилазницом преко 800 милиона динара, затим путева од Лесковца ка Лебану у вредности 176,6 милиона, ка Богојевцу – 56,6 милиона динара, ка Власотинцу – 283,3 милиона динара, од Лесковца ка Вучју у вредности од око 400 милиона динара, свакако морам да споменем јужни крак Коридора 10. У ову изузетно значајну деоницу уложено је преко 400 милиона евра.“
Значајан показатељ добре сарадње Града и Републике су и трансфери о којима се данас такође говорило:
„После Новог Сада ми смо на другом месту по износу трансфера. Сада говорим о оним трансферима које смо ванредно добили из републичког буџета. Од 2014. успео сам са својим тимом да се преко милијарду и 556 милиона динара слије у град Лесковац. Подсетићу вас на трансфер од 450 милиона динара од којих је 195 усмерено ка исплати заосталих зарада због претходних руководилаца градом. У року од 24 часа смо исплатили све заостале плате, које се данас исплаћују једном месечно, некада је било у два дела. Сада исплата буде до 20. у месецу, а пре је била између 25. и 27. и то без чекања трансфера из републичког буџета. Поред свега тога ми свакога дана имамо између 850 и 950 милиона динара. На данашњи дан имамо преко 850 иако су исплаћене плате упошљеницима.“
Цветановић је данас подсетио да председник СНС-а Александар Вучић носи повељу Почасног грађанина Лесковца и да је дато поверење Лесковчана председник вишеструко вратио:
„Откако је Српска напредна странка преузела одговорност за руковођење државом и градом напредак је видљив на сваком кораку. Изузетно сам поносан кад од својих суграђана чујем да је неоспорно да се Лесковац развија, гради, да се побољшавају сви сегменти наше свакодневице, од путева, услова у школама, нових радних места, културних садржаја... На путу да Лесковац учинимо бољим местом за живот свих наших суграђана велику подршку имамо од нашег уваженог председника господина Александра Вучића.“