Вести

Стална брига о рањивим категоријама људи

Директорка Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић била је данас гост Лесковца и обишла  Центар за социјални рад и Установу за старије и одрасле особе. Најавила је формирање мобилних тимова чији ће задатак бити рад на инклузији Рома у друштвену заједницу. Реч је о пројекту „Техничке подршке за инклузију Рома, који финансира Европска  унија, укупне вредности 4,8 милиона евра који ће се до 2015. године спроводити у 20 српских општина и градова, међу којима се налази и Лесковац, најавила је директорка.

„Овај мобилни тим ће чинити стручни радници из свих градских социјалних установа  и релевантних институција. Град ће чак добити и једно возило које ће служити у те сврхе" истакла је она.

Најпре ће се, како је објаснила Пауновићева, стремити ка побољшању услова живота Рома, њихове здравствене неге и образовања.

Директорка Канцеларија за људска и мањинска права разговарала је у лесковачком Центру за социјални рад са представницима ромске заједнице и истакла да је образовање први предуслов за бољи живот ове националне мањине.

Она је заједно са градоначелником Лесковца др Гораном Цветановићем посетила и установу за старије и одрасле.