Вести

ТРАДИЦИОНАЛНА ПОДЕЛА УСКРШЊИХ ЈАЈА

Данас су активисти ГрО СНС Лесковац на градском тргу, по традицији као и многих претходних година, уочи најрадоснијег хришћанског празника Васкрсења Христовог, делили ускршња јаја која су припремиле чланице Форума жена.
На конференцији за медије обратила се Кристина Васиљковић, председница Форума жена:
"Деца се највише радују и верујем са нестрпљењем чекају недељу, јер Ускрс јесте најрадоснији хришћански празник, управо због фарбања јаја и украшавања истих, али и нама старијима припрема овог празника улива радост и наду. Чланице Форума жена ГрО СНС Лесковац, поред многобројних акција које организујемо и које углавном имају хуманитарни карактер, као и обележавање многих Међународних дана како би смо указале на значај појединих датума, организација поделе ускршњих јаја нам је једна од најлепших акција, у којој све ми сложно учествујемо у припреми, набавци, фарбању и украшавању, јер је ова акција намењена првенствено деци, нашим најмлађим суграђанима, који се радују свему лепом што празник са собом носи. Зато смо данас поред офарбаних јаја које ћемо делити, припремиле и многобројне слаткише у духу ускрса, од чоколадица са мотивима, до чоколадних јаја и зека.
Нека нас Васкрсење Христово подсети на снагу ума и смисао живота надахнут међусобним уважавањем и толеранцијом, а покренут оптимизмом и одговорношћу, на чему мора да почива свако друштво.
У име Градског одбора Српске напредне странке у Лесковцу, упућујем искрене честитке свим нашим суграђанима, са жељом да радост овог празника проведу у здрављу и благостању, породичној срећи и миру. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ"