Вести

ТРАДИЦОНАЛНА ПОДЕЛА РУЖА НА ДАН ЖЕНА

Данас, на Дан жена, чланице Форума жена и активисти ГрО СНС Лесковац традиционално, су делили руже на градском тргу и на другим локацијама у граду и околини, суграђанкама и честитали празник.
На конференцији за медије обратила се Кристина Васиљковић, председница Форума жена ГрО СНС Лесковац, која је честитала припадницама лепшег пола 8. март и казала:
"Српска напредна странка је многе ствари у Србији променила на боље, а једна од њих је и положај жена. Жене се данас налазе на руководећим местима у многим управним окрузима. У Скупштини Србије жене чине више од трећине посланика, девет Министарства у Влади Србије воде жене, жена је на челу Народне банке Србије, Републички јавни тужилац је жена. То су заиста одговорна руководећа места, којима руководе жене.
Зато можемо рећи да жене јесу енергија која покреће свет. И наша Србија је женског рода. Жене јесу стуб породице и основ сваког снажног друштва, сваке снажне државе и народа.
Чланице Форума жена ГрО СНС Лесковац, сваке године на овај дан, желимо да допринесемо солидарности и једнакости нас жена на локалном нивоу. Зато волимо да организујемо ову акцију, када на Тргу делимо руже као симбол нежности и женствености, које осликавају сваку жену, нашим суграђанкама, уз симболичне честитке у виду мотивационих порука намењеним свима нама женама, које смо припремиле, као и декорације у облику срца, јер жена треба да је вољена и поштована свакога дана у години, сваке године. Након поделе овде на Тргу, посетићемо и Прихватилиште за жене и децу жртве насиља у породици, Сигурну кућу у Лесковцу," - и честитала свима празник у своје име и у име председника ГрО СНС Лесковац др сци. мед. Горана Цветановића.