Вести

ТРИБИНА КОАЛИЦИЈЕ „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-ЗАТО ШТО ВОЛИМО ЛЕСКОВАЦ“ У ПРЕДЕЈАНУ

У препуној сали мотела „Предејане“ вечерас је одржана предизборна трибина коалиције „Александар Вучић Зато што волимо Лесковац“.

У оквиру кампање за изборе чланова Савета месних заједница на територији града Лесковца вечерас су представљени кандидати коалиције Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и Боље Србије.

На самом почетку трибине, чланови музичког састава „Либеро“ извели су химну „Боже правде“, након чега је скупу приказан кратак филм говора председника Републике Србије, Александра Вучића.

Ирена Рајковић, дефектолог и Јована Маринковић, доктор, из Предејана обратиле су се присутнима говорећи о кандидатима са листе и побољшању услова живота у овој вароши.

Посебне овације Предејанчани су упутили младом лекару, Владимиру Цветановићу, који и поред тога што је већи део живота провео у Лесковцу, Предејане, у којем је рођен, носи у срцу и са поносом истиче да је Предејанчанин.

„Моји родитељи су из Предејана, ја сам рођен у Предејану.Имао сам планове да одем да радим ван Србије али сада верујем да је све кренуло на боље, да је Лесковац кренуо напред и зато остајем у својој земљи“ поручио је др Владимир Цветановић.

Народни посланик, Жарко Богатиновић, подсетио је на претходна временима, која су обележена сивилом, истакавши да Лесковац и околина сада иду у позитивном смеру, захваљујући председнику Републике Србије, Александру Вучићу, градоначелнику Лесковца, Горану Цветановићу и свим људима владајуће коалиције.

Богатиновић је присутне позвао да 4. марта 2018. године изађу на изборе и подрже коалицију „Александар Вучић-Зато што волимо Лесковац“.

Поздрављен дуготрајним аплаузом и овацијама окупљенима се на крају трибине обратио градоначелник Лесковца и председник Градског одбора Српске напредне странке Лесковац, Горан Цветановић.

Као што се трудимо да од Лесковца направимо боље и лепше место за живот, то желимо да постигнемо и у Предејану и у свим другим насељеним местима.

Није лако после више деценија сивила, пропадања града, нагомилавања дуговања, урадити све оно што желимо за сваку месну заједницу и изаћи у сусрет потребама мештана.

Ипак, верујем да већином онога што смо урадили можемо бити задовољни.

Најкраћи биланс нашег рада је да смо, откад су нам грађани указали поверење, успели да запослимо око 5 хиљада људи и настављамо са отварањем нових фабрика и у овој години; асфалтирали смо преко 60 саобраћајница, реновирали смо све здравствене амбуланте на подручју Лесковца, домове културе, велики број школа, месних заједница које су годинама, заправо деценијама, занемариване.

И у школи „Аца Синадиновић“у Предејану адаптирали смо салу за физичко, која годинама није била у употреби јер је угрожавала безбедност ученика.

Оно што је још важније тек следи. Захваљујући споразуму који сам потписао у Прешеву, преко немачке владе успели смо да обезбедимо 1,7 милиона евра за реновирање и доградњу три образовне, једне здравствене и једне социјалне установе. Међу њима је и школа у Предејану у чију ће енергетску санацију бити уложено 160.000 евра.

Реновирали смо амбуланту у Предејану а радило се и на побољшању путне инфраструктуре. Санирани су путни правци Предејане – Кораћевац и Предејане – Сушевље, а пут Предејане село – Црна Трава насут је тзв. мрвљеним асфалтом у дужини од око 30 километара.

Прошле године изграђена је изузетно важна саобраћајница у селу Предејане, за коју је град издвојио 6 милиона динара и то је прва асфалтирана саобраћајница  у овом селу.

Наставићемо и даље да радимо на уређењу путева, спортских терена, а у плану је и адаптација зграде месне заједнице.

Нећемо одустати у борби да наше Предејане, да наш Лесковац имају бољу будућност. Наставићемо да радимо и градимо, да отварамо нова радна места, да стварамо боље школе, боље путеве, квалитетније услове лечења.

Зато што волим Предејане позивам вас да 4. марта подржите изборну листу „Александар Вучић – Зато што волимо Лесковац“- поручио је у Предејану Цветановић.

Првом човеку лесковачких напредњака су се током говора придружичи и Александар Ђуровић, председник Градског одбора СПС-а и Оливер Антанасијевић, председник Боље Србије. Поред њих уз градоначелника су стали и и познати хирург Јован Вучковић и директор Опште болнице Лесковац др Небојша Димитријевић, као и власник Мотела Предејане Драган Павловић.