Вести

Трибина СНС у Манојловцу: Испунили смо сва обећања дата грађанима

Предизборна трибина СНС-а, одржана је у ресторану „Хармоника“ у Манојловцу, у присуству бројних чланова, симпатизера странке и коалиционих партнера.

Локална самоуправа на челу са Српском напредном странком тежи да у сваком месту обнови старе месне заједнице, школе и амбуланте, у које није улагано неколико деценија, и то смо управо и радили у претходном периоду, овде, у Манојловцу. Уредили смо и путеве, очистили депоније, учинили још много тога да живот мештана овог и околних села буде много бољи. Сва обећања, која смо, пре две године, на овом истом месту, дали грађанима, ми смо и испунили, јер се политика премијера и као и нашег градоначелника не заснива само на обећањима и лепим речима. На томе нећемо стати, и циљ нам је да у наредном периоду решимо највећи проблем - водоводну и канализациону мрежу. Да бисмо успели у томе, свој глас морамо дати Српској напредној странци, рекао је канидат за одборника у локалној скупштини и директор основне школе у Манојловцу Горан Гроздановић.

Ненад Гроздановић Ханс, успешан предузетник и кандидат СНС-а за одборника, изјавио је да је данас веома тешко бавити се приватним бизнисом, али да охрабрује то што је Влада Србије за ову годину за подршку предузетништву издвојила 6 милијарди динара. Такође, значајна средства за субвенције за покретање сопственог бизниса предвиђена су и у градском буџету, и зато ја подржавам политику Александра Вучића и верујем му, рекао је Гроздановић. Он се, уједно, захвалио локалном руководству на свему што је урађено за развој села око Јужне Мораве.

Александар Вучић је од Србије направио решење, а не проблем. Док смо раније били део проблема - сада смо део решења, изјавио је Милун Динић, потпредседник Градског одбора ПУПС-а, коалиционог партнера СНС-а. Вучић је успео да стабилизује буџетски дефицит и омогући економску сигурност и стабилност земље. Србија данас ужива углед у дипломатским круговима, како европских, тако и светских размера. Само са оваквим људима можемо да идемо напред у бољу будућност, пензионери ће имати сигурне пензије, а млади перспективу у свом граду, додао је Динић.

Директне инвестиције у 2015. биле су на нивоу од 1,6 милијарди евра, а све то говори да Србија постаје добар амбијент са јаким темељима за будућност, рекао је Жарко Богатиновић, посланички кандидат на листи „Александар Вучић- Србија побеђује“.

Присутни на овом предизборном скупу били су у прилици да, у паузи између обраћања одборничких и посланичких кандидата, чују део монодраме „Закасотина“ у извођењу глумца лесковачког Народног позоришта, Драгана Боже Марјановића, а неколико песама отпевао је лесковачки певач, Миша Петронијевић.

Великом броју чланова и симпатизера СНС-а, на крају се обратио и председник Градског одбора Горан Цветановић.

Ја знам шта су ваши приоритети и зато вам обећавам да ћемо у наредном мандату изградити водоводну мрежу и Манојловце прикључити на градски водовод, поручио је Цветановић.

Говорећи о запошљавању, он је истакао да је Лесковац први град у Србији који је спровео поступак куповине имовине друштвених предузећа у стечају за потребе познатих инвеститора.

То је модел који желимо да поделимо са свима, да цела наша земља иде напред, рекао је Цветановић. Темељ нове фабрике „Јура“ је постављен, до краја 2016. ће у њој бити запослено 700 нових радника, а почетком наредне године још 300. Захваљујући премијеру Вучићу, и у Џинсију ће бити посла за још 350 наших суграђана. Такође, Лесковац и Крушевац боре се за нову немачку компанију са производњом у области аутоиндустрије, у чијој ће фабрици бити отворено 4 000 радних места, додао је Цветановић.

Цветановић је, на трибини у Манојловцу, пројекте претходне власти оценио као нереалне и мегаломанске, без икакве сврхе за добробит грађана, а корисне само за пуњење сопствених џепова.

 

- Посетио сам данас, у вашем крају, ту чувену бушотину. Да ли знате какво смо ругло затекли када смо дошли да очистимо депонију ? Неколико хектара пољопривредног земљишта прве и друге класе је потпуно уништено, а потрошено је милион евра. А шта је све могло тим парама да се уради у овом крају? Да ли су то ти домаћини који се препоручују да руководе градом и шта у урадили за ваше Манојловце, из кога и сами потичу? Због њиховог јавашлука у претходне три и по године нисмо напредовали више од овога, али то можемо у новом четворогодишњем мандату, истакао је лидер напредњака на трибини у Манојловцу.