Вести

УБЕДЉИВА ПОБЕДА АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА У КУКУЛОВЦУ

На поновљеним изборима у Кукуловцу, у понедељак 17. априла, кандидат за председника Србије Александар Вучић, освојио је 95,67% гласова бирача.

Од 225 особа, колико је уписано у бирачки списак, гласало је 208 становника овог села.

- Резултати поновљених избора у Кукуловцу само су потврдили и утврдили изборну вољу грађана. Народ је рекао своје и другог априла и 15 дана касније и показао да на њихове одлуке нико не може да утиче. Резултат од 95,67 одсто бирача који су пружили подршку Александру Вучићу је изузетан успех који говори о одлучности народа да подржи јаку, стабилну и пристојну Србију, истакао је потпредседник Градског одбора Српске напредне странке у Лесковцу Братислав Пешић.

И на осталим бирачким местима, на којима је је Републичка изборна комисија донела решење о понављању гласања због нерегуларности, проценат подршке Александру Вучићу био је већи. У Трстенику је износио 89 %, а Новом Саду 60%. Како је саопштила Републичка изборна комисија, кандидат владајуће коалиције за председника Србије Александар Вучић је, по привременим резултатима председничких избора на основу 100 одсто обрађених бирачких места и бирачког тела, освојио 55,08 одсто, или 2.012.788 гласова. 

- После оваквог резултата треба бити задовољан, али нас он обавезује да наставимо да радимо још више и да се свом снагом боримо за модерну и демократску Србију. Користим прилику да се захвалим и свим нашим коалиционим партнерима на пруженој подршци. Још једном желим да се захвалим свим мештанима Кукуловца који су се, и по други пут, својим гласом придружили огромној већини грађана Србије која је пружила подршку Александру Вучићу и изабрали Србију која се уздиже, која иде напред, Србију која жели мир и бољитак, а не нереде и нестабилност, казао је Пешић.