Вести

УБЕДЉИВА ПОДРШКА ГРАЂАНА ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ И СНС

Данас је у просторијама Градског одбора Српске напредне странке Лесковац председник ГрО др сци. мед. Горан Цветановић одржао конференцију за медије на којој је представио резултате које су град Лесковац и општине Јабланичког округа оствариле на јучерашњим парламентарним и председничким изборима.
На самом почетку обраћања председник ГрО Цветановић се захвалио свим становницима Лесковца и околних места на подршци коју су поново пружили Српској напредној странци и господину Александру Вучићу.
„Гласачко право на територији нашег града од 114.916 уписаних бирача, на парламентарним изборима искористио је 71.851 бирач, а на председничким 71.964 бирача, што у процентима износи 62,52% односно 62,62%.
Свој глас листи Александар Вучић – Заједно можемо све дао је 34.641 гласач, односно 48,23%. Да поново обавља функцију председника Републике Србије, Александру Вучићу је поверење дало 47.959 гласача што у процентима износи 66,76%.
Наши суграђани су изабрали домаћина куће коју називамо нашом прелепом Србијом. Домаћина који ће наставити да нас води путем просперитета. 66,76% бирача у Лесковцу је изабрало пут који нам гарантује развој читаве земље на свим пољима.“
Након тога, председник је изнео и резултате осталих општина Јабланичког округа.
„Медвеђа:
Председнички избори – Кандидат Александар Вучић 70,06%
Парламентарни избори - Листа Александар Вучић – Заједно можемо све – 53,05%
Локални избори – 48%
Лебане:
Председнички избори – Кандидат Александар Вучић 79,97%
Парламентарни – Листа Александар Вучић – Заједно можемо све 63,24%
Црна трава:
Председнички – Кандидат Александар Вучић 84,86%
Парламент – Листа Александар Вучић – Заједно можемо све 68,66%
Власотинце:
Председнички – Кандидат Александар Вучић 71,88%
Парламентарни – Листа Александар Вучић – Заједно можемо све 52,24%
Бојник:
Председнички – Кандидат Александар Вучић 85,33%
Парламентарни – Листа Александар Вучић – Заједно можемо све 73,16%.“
„На парламентарним изборима, када се узму у обзир прелиминарне резултате, листа Александар Вучић – Заједно можемо све је на нивоу Србије освојила 42,95%, а председнички кандидат Александар Вучић је победио у првом кругу избора са 58,76% гласова.
Србија је поново показала да је уједињена, да је одлучна да иде ка напретку, ка достигнућима, ка заједничкој борби за инвестиције, нове фабрике и нова радна места, за најбољу здравствену негу, за очување културе и традиције, више могућности за младе, за развој спорта, већа издвајања за пољопривреду,“ – додао је и још једном се захвалио свим грађанима који су поново дали поверење Српској напредној странци и господину Александру Вучићу и честитао што су изабрали политику будућности, политику мира и стабилности.