Вести

УГОВОР СА „МЕТРОПАРКИНГОМ“ НАСЛЕЂЕН ОД ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ

Данас , у просторијама Градског одбора Српске напредне странке у Лесковцу, председник овог Градског одбора др Горан Цветановић одржао је конференцију за медије.
На конференцији Цветановић је говорио о уговору са Метропаркингом за који Градски одбор Демократске странке у Лесковцу захтева раскидање, а сами су били потписници истог. Уговор потписан 2009. године, предвиђао је граду Лесковцу право на 10% од продатих паркинг карата. Анексом III овог уговора који је Цветановић потписао пре неколико дана, овај проценат повећан је на 50%.
Ово није једина погодност Анекса.
Тако ће корисник – власник возила имати право на ослобођење плаћања дела цене утврђене Ценовником предузећа за уклањање непрописно паркираног возила специјалним возилом „паук“ у износу од 30 процената од пуне цене, уколико је први пут начинио овај прекршај.
Затим, корисник паркиралишта коме је први пут у периоду од годину дана уручен паркинг налог плаћањем половине износа у року од 8 дана од дана пријема налога, ослобађа се плаћања друге половине износа паркинг налога.
Анекс омогућава и додатних 5 минута кориснику паркинг простора који по истеку плаћеног времена за паркирање, за које време корисник може да уклони своје возило са паркинг места или да плати паркинг карту.
Овом прилико Цветановић је истакао да уговор није идеалан, али да је ово максимум који је тренутно успео да се извуче.
Председник ГрО Српске напредне странке, овом приликом говорио је и о дуговима са каматама који су стигли на наплату на крају претходне и почетком текуће године.
„Да не бих причао о далекој прошлости, о дугу од 2 милијарде динара, причамо о прошлости која се дешава у 2018. години. 24,1 милиона динара скинуто је са рачуна буџета града 06.02.2018. за радове на надвожњаку преко железничке пруге на улазу у град код бившег предузећа Југекспрес. Ова сума је скинута на основу обавеза из 2012. За изградњу надвожњака преко железничке пруге.
Бушотина, 51,3 милиона динара плаћено НИС-у по судској пресуди за изведене радове на бушотини. Град Лесковац је извршио обавезу НИС-у 51,3 мил дин. То је од оних трансфера од 450 мил динара који кажу да су мали а никад раније град није имао толико. Али ту нашој муци не стављамо тачку. У овом тренутку имамо камату за ту исту бушотину од 40 милиона динара. На молбе за отпис или смањење камате, добили смо одовор да камату није могуће отписати али могу да нам изађу у сусрет да се измири на 12 месечних рата. Али и даље покушавамо да камату бар смањимо.
195 милиона су исплаћене за плате за дуговања из 2009. и 2010.“ Рекао је на конференцији за медије председник ГрО СНС Лесковац, Горан Цветановић.