Вести

УЛАГАЊА У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“

У оквиру програма „Побољшање санитарно-хигијенских услова у основним и средњим школама“ настављена је санација санитарних чворова у ОШ „Вук Караџић“. Санирани су тоалети у приземљу ове школе у Бобишту, као и тоалети у фискултурној сали у матичној школи.

Вредност радова износи 1,8 милиона динара, а извођач радова је ОЗЗ „Балкан“ из Црне Траве.

„У складу са Техничким стандардима приступачности, настављамо и са праксом да у свакој школи обезбедимо и тоалете намењене деци са инвалидитетом. У овом случају смо поред мушких и женских тоалета, од некадашње оставе изградили велики простран тоалет за особе са инвалидитетом по свим стандардима и захтевима струке. Свакако да са програмом „Побољшање санитарно-хигијенских услова“ нећемо стати. У предстојећем периоду очекују нас радови у још неколико школа“ – рекао је Милан Стојковић, помоћник градоначелника.

О побољшању услова у овој школи говорио је директор школе Предраг Здравковић: „Ове школске године ми смо аплицирали код Министарста омладине и спорта у једном пројекту који је обухватао ученике који нису имали средстава да се баве спортом због финансијских проблема.“ На основу тог пројекта школа је добила опрему у вредности од 3 хиљеде евра.

Пројектом „Активни и млади“ учешће у стварању лепшег и бољег простора за наше школарце узели су и чланови Савета МЗ, који су својим средствима уредили сто за стони тенис. Поводом тога народни посланик Скупштне Републике Србије Оливера Пешић је рекла: „Савет МЗ, чији сам и ја члан, је дао свој скроман допринос уређењу школског дворишта. Ми смо пре неких годину дана у Бобишту направили контејнере за одлагање пластичних флаша и могу да кажем да је то акција која је стварно подржана од стране мештана, тако да новцем који прикупљамо од пластике сређујемо и уређујемо нашу МЗ.“

Путем пројекта „Активирај се“ Канцеларија за младе је обезбедила 150 хиљада за учионицу на отвореном. „Надам се да ћемо оваквим простором на отвореном искористити неке примере из окружења и да допринесемо да настава и учење буде што боље и да се у потпуности реализујеи наставни, и ваннаставни процес“ – казала је Момчиловић Јелена, помоћник директора ОШ „Вожд Карађорђе“.