Вести

Велика донација компаније Јура лесковачкој болници

Највећи део средстава, тачније  2. 390 000 хиљада динара, обезбедила је компанија Јура.  Један део душека (79),  чаршафа  и јастучница  донирала је самостална занатско - трговинска радња ДИТС  из Лесковца, укупне вредности 406 000 динара, са којом Јура сарађује.

Као друштвено одговорна компанија која послује у Лесковцу од марта 2012. године, Јура је до сада болници у Лесковцу  донирала ултразвучни апарат вредан 26 000  евра  и два инкубатора у оквиру акције помоћи породилиштима Србије.

Ово је трећа велика донација јужнокорејске компаније лесковачкој Општој болници.

Председник Гро СНС Лесковац и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић захвалио се на донацији и нагласио да локална самоуправа у Лесковцу има одличну сарадњу са овим јужнокорејским инвеститором, који у Лесковцу запошљава око 1600 радника.

О резултатима постигнутим у последњих неколико месеци у Општој блници у Лесковцу говорио је директор Небојша Димитријевић. Нагласио је да је, захваљујући донаторима у болници сређено 12 апартмана,  реновиран санитарни чвор у служби рехабилитације,  опремљена ангио сала.   У служби неурологије отворена је дневна болница за оболеле од мултиплесклерозе, опремљена је амбуланта за когнитивне поремећаје...

Болница се модернизује а донација у душецима највећа је од каде је болница отворена. На неким одељењима душеци су стари и по десетак година, иако би требало да се мењају на годину дана.