Вести

ВУЧИЋ ОТВОРИО ФАБРИКУ ГЕОКС У ВРАЊУ

 

 

Након отварања фабрике „Геокс“ у Врању, премиjер Aлександар Вучић поручио jе да ниjедна партиjа не може да своjата заслуге за нове обjекте и инвестициjе коjе значе напредак, jер заслуге, истакао jе, припадаjу грађанима и држави, коjи не могу да трпе суjете политичких лидера.

- Имам поруку за све оне коjи би политички да се боре, и око Геокса, и ауто-пута коjи смо изградили и коjи и даље градимо, за оне коjи другима не опраштаjу оно што су себи одавно опростили, да ово ниjе фабрика за коjу су заслужни ни напредњаци, ни социjалисти, ни демократе, нити било ко други За ову, али и друге фабрике, коjе ће бити отворене, заслужан jе вредни народ Врања и Пчињског округа - рекао jе премиjер.

- Држава jе ту да помогне, зато и постоjи, ви сте jе створили и обавезна jе да вам стоjи на услузи – нагалсио је Вучић, додајући:

- A, та држава ниjе држава политичких партиjа, нити може да трпи суjете малих, или нешто мање малих, политичких лидера. Држава jе ту због целог нашег народа, и свих наших грађана и тако ће се понашати убудуће - закључио jе премиjер.

Радницима нове и модерне фабрике захвалио је на марљивости и посвећености послу, пожелео им још много фабрика.

Према најавама, „Геокс” намерава да у Врању запосли око 1.200 радника, а да годишње производи 1.250.000 пари женске модне обуће високог квалитета.

У изградњу фабрике италијанска компанија уложила је 15,8 милиона евра, док Влада Србије изградњу и отварање субвенционише са 11,25 милиона евра, односно са 9.000 евра по сваком новоотвореном радном месту.

То је прва италијанска фабрика која је изграђена у индустријској зони у Врању. Влада је, такође, Врању дала 100 милиона динара за уређење земљишта у Слободној зони, што је био предуслов да може да почне изградња фабрике.

Град Врање је по уговору завршио комплетну инфраструктуру у том делу индустријске зоне Бунушевац, а у плану је и изградња обилазнице. Свечаном отварању присуствује и први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић, који је 2012. и поставио камен темељац за изградњу фабрике, као и министар привреде Жељко Сертић. Уговор о изградњи фабрике потписан је у октобру 2012.

Група Геокс присутна је у 114 земаља, у око 10.000 продавница, а поседује око 1.200 радњи у којима се продаје само марка „Геокс”. Остварује 70 одсто свог промета изван Италије, а у 2014. остварила је приходе у висини од 824,2 милиона евра.

За то предузеће ради 30.000 радника, како запослених, тако и спољних сарадника.

Производни асортиман обухвата женску и дечју класичну, бизнис, спортску и модну одећу и обућу.  Италијанска компанија има производне погоне у Кини, Вијетнаму, Индонезији, Јужној Кореји и Бразилу.