Вести

ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДЕ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

Реконструкција зграде Центра за социјални рад у Лесковцу, започета крајем фебруара текуће године, је завршена.

Подовом тога градоначелник Лесковца др Горан Цветановић је у присуству заштитника грађана Зорана Пашалића који данас борави у Лесковцу, Бојане Гажо из Канцеларије за управљање јавним улагањима, директора ове установе Предрага Момчиловића, његовог заменика Бобана Илића и запослених у Центру обишао реконструисану установу.

Градоначелник др Горан Цветановић овом приликом је казао да је реконструкција обухватила уређење фасаде, комплетну санацију крова, водоводних, машинских и електро инсталација и додао да је важно истаћи и да је зграда Центра сада у потпуности прилагођена особама са инвалидитетом. Постављена је спољашња покретна рампа, док је унутра  инсталиран лифт.

„Ово је још један доказ да се Град Лесковац континуирано залаже за остваривање, очување и поштовање људских права особа са инвалидитетом и свих осталих социјално угрожених група. У циљу унапређења и побољшања њиховог положаја у нашем друштву издвајамо значајна средства када је у питању област социјалне заштите.  У 2019. години за ову област  је издвојено 165 милиона динара, а средства преко пројекта 31 милион динара.Град пре свега, о овим групацијама људи брине путем установе у којој се налазимо, захвални смо Центру за социјални рад , али све то не би се десило да није Канцеларије за управљање јавним улагањима, зато се захваљујем Бојани као њеном представнику. У  пројекат реконструкције ове институције уложено је око 44 милиона динара.“

Градоначелник је овом приликом казао и да је захваљујући Канцеларији за управљање јавним улагањима у Лесковцу реконструисана Установа за одрасле где је уложено 62,2 милиона динара, зграда инфективног одељења са 42 милиона динара и у току је реконструкција лесковачке болнице, вредна 21 милион динара и пожелео Предрагу Момчиловићу и Бобану Илићу пуно успеха у даљем раду, што мање посла и што више ефикасности.

Предрад Момчиловић, директор Центра за социјални рад, приликом отварања ове реновиране установе је рекао:

„Додао бих да је мени изузетно драго и част ми је што сам директор једне овакве установе која слободно могу са сигурношћу да кажем апсолутно прилагођена нашим корисницима које су особе са инвалидитетом. Заиста сам поносан што сам део тима, заједно са господином Илићем, што смо успели заједничким снагама да од једног Центра направимо стварно једну пријатну установу где ће сви корисници, било да су то особе са инвалидитетом или не, осећати се равноправно и достојанствено када им треба нека услуга социјале заштите.“ Момчиловић се захвалио градоначелнику на подршци и Канцеларији за јавна улагања која је значајна средства определила зграду Центра.

Бобан Илић, заменик директора Центра за социјални рад, исказао је велико задовољство и казао: „Данас сам један од најсрећнијих људи због тога што овде међу нама сада смо, коначно, успоставили принцип једнакости. Са нама су људи којима је Центар за социјални рад био немогућа мисија, нешто сто им је било потребно, а страно, недоступно. Ево овог тренутка су ти људи заједно са нама“, и нагласио како је ово једна заједничка победа. Он се, такође, захвалио градоначелнику на подршци јер је наш Центар сада једна од најмодернијих институција, као и председнику Србије Александру Вучићу и председници Владе Ани Брнабић.

Бојана Гожо, испред Канцеларије за управљање јавним улагањима, захвалила се на лепим речима и указаној пажњи. „Увек је задовољство када иза нашег рада, иза рада Канцеларије за управљање јавним улагањима коју ја данас представљам, остају овакви објекти. Радујем се даљој сарадњи и даљим и радујем се даљим оваквим успесима и задовољним сусретима,“ казала је госпоша Гожо.

Представници удружења особа са инвалидитетом нису крили своје задовољство постављеном рампом и лифтом у згради Центра, што је неким од њих омогућило да први пут посете ову зграду.

Директор Центра, Предрад Момчиловић, данас је градоначелнику Цветановћу уручио захвалницу за изузетан допринос развоју социјалне заштите на територији Лесковца.