Вести

ЗАВРШЕТАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ САОБРАЋАЈНИЦЕ У УЛИЦИ УСТАНИЧКОЈ

Завршавају се радови на изградњи саобраћајнице у улици Устаничкој у насељу Обрада Лучића, у дужини од 240 метара. Вредност радова износи 3,36 милиона динара. Средства за реализацију уговора обезбедио је Град Лесковац. Радове је изводило предузеће "W - KARGOLES" DOO из Лесковца, а стручни надзор над извођењем радова и руковођење пројектом вршило је ЈП "Урбанизам и изградња" Лесковац.

Новица Николић, директор ЈП „Урбанизам и изградња“ том приликом истакао је следеће:

„Устаничка улица се налази у насељу Обрада Лучића на периферији града Лесковца. Циљ града је уређење саобраћајница, како у центру града тако и на периферији самог града. Надам се да ће мештани овде бити задовољни. Неће више ићи по неуређеној саобраћаници, већ по асфалтираној.“

Радови изведени на основу пројекта који је урадило ЈП "Урбанизам и изградња" Лесковац и на основу Решења о одобрењу за извођење радова, а чији је предмет уговора асфалтирање саобраћајнице, решавање атмосферских вода, односно уградња сливника и ивичњака у овој улици данас се приводе крају.

Милан Младеновић, члан Савета МЗ и житељ улице истакао је да њима ови радови много значе, да је улица била у јако лошем стању, са првим кишама чак и непроходна, а да ће од данас деца моћи до игралишта асфалтом. Захвалио се градоначелнику Цветановићу и локалној самоуправи што су њихову улицу препознали као приоритет.